Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η Μαγική Τράπουλα σε ένα χωριό της Κίνας!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Μαγική Τράπουλα βρίσκεται πια και στο σχολείο του χωριού Ταλίν, κοντά στη Καντόνα.

 Βρέθηκα για δέκα μέρες στην Κίνα (προσεχώς πολλές εντυπώσεις από το ταξίδι) σε αποστολή Ελλήνων Δημοσιογράφων μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Δημοσιογράφων της Κϊνας. Πέρα από την εξαιρετική φιλοξενία είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλές πτυχές της Κινεζικής καθημερινότητας.

Η επίσκεψη στο χωριό Ταλίν (που θα πει "Ψηλός Λόφος" παρουσίασε ξχωριστό ενδιαφέρον καθώς ξέφευγε από τους συνήθεις προορισμούς όσων ταξιδεύουν στην Κίνα.



Περπατήσαμε στους μικρούς στενούς δρόμους του χωριού,  επισκεφθήκαμε αρκετά σπίτια και τους ναούς, μιλήσαμε με ανθρώπους του χωριού που στην περίοδο του πολέμου ανάμεσα σε  Κίνα και Ιαπωνία είχε αναπτύξει σημαντικό αντιστασιακό κίνημα...Σήμερα είναι ένα χωριό που αναζητά το δρόμο του στη νέα εποχή της χώρας, με όλες τις αντιφάσεις της εποχής. Πάντως η ζεστασιά των ανθρώπων έδωσε σε κάθε σημείο την τελική, δική της νότα...



Η πιο ευχάριστή στιγμή όμως ήταν όταν βρεθήκαμε στο σχολείο και μας υποδέχθηκαν τα παιδιά όλο χαρά σε μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη. Η Μαγική Τράπουλα τράβηξε το ενδιαφέρον δασκάλων και μαθητών κι έτσι τους τη χαρίσαμε μαζί με τη μετάφραση της (στα αγγλικά προς το παρόν!)

Μερικές εικόνες από την επίσκεψη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου