Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Το παραμύθι της όμορφης κόρης και του ήρωα Ρουλεμάν



Σε μια μαγική χώρα, ζούσε ένας βασιλιάς που τον έλεγαν Ρουμπίνη. Στην χώρα αυτή υπήρχε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 12 το βράδυ, στις 3 το μεσημέρι και στις 10 το βράδυ. Όποιος κυκλοφορούσε τέτοιες ώρες, τον έριχναν στο μουντρούμι για 100 χρόνια! Όμως επίσης φυλακή έμπαινες για μία ώρα αν κυκλοφορούσες στις 2 η ώρα και για ένα χρόνο αν κυκλοφορούσες στις 10 η ώρα.

    Ο Ρουμπίνης είχε δυό κόρες, μια με δυο κεφάλια και μια με μαγευτική ομορφιά. Μια μέρα που η πανέμορφη κόρη τάιζε τα καναρίνια της, πέρασε και την είδε ο ήρωας Ρουλεμάν. Αμέσως την αγάπησε και την ζήτησε από τον πατέρα της σε γάμο.

    Ο βασιλιάς Ρουμπίνης του είπε πως θα την ρωτήσει αν τον θέλει, μόνο αν πρώτα αυτός του έφερνε χρυσά λέπια από ψάρι αληθινό.

    Εν τω μεταξύ στο βασίλειο κάποιος δεν παράκουσε την απαγόρευση κυκλοφορίας, τον λέγαν Γιάννη και μπήκε φυλακή για 100 χρόνια… Κατάφερε όμως να το σκάσει, αφού τον βοήθησε ο ήρωας Ρουλεμάν.

    Ο Ρουλεμάν έφυγε τότε να βρει το ψάρι με τα χρυσά λέπια, πάλεψε μαζί του αλλά το ψάρι τον έφαγε. Εν τω μεταξύ στο βασίλειο ο Ρουμπίνης διέδωσε πως ακόμη και αν του φέρει τα χρυσά λέπια ο Ρουλεμάν, την κόρη του ούτε θα την ρωτήσει, ούτε θα την παντρέψει μαζί του.

    Μέχρι να βρει τρόπο να βγει από το στομάχι του ψαριού είδε κι έπαθε ο Ρουλεμάν, όμως βγήκε και πήγε χωρίς λέπια στο βασίλειο. Προκάλεσε τον βασιλιά Ρουμπίνη σε αγώνα δρόμου. Στον αγώνα ο Ρουμπίνης έχασε και ο Άγγελος, φίλος του Γιάννη που είχε μπει φυλακή τον έβαλε για τιμωρία, κι αυτόν φυλακή. Η φυλακή ήταν ένα έρημο νησί με κροκόδειλους γύρω γύρω. Επειδή φοβόταν να μην τον δαγκώσουν, ο Ρουμπίνης περίμενε να κοιμηθούν όλοι, κολύμπησε σιγά σιγά και ξέφυγε. Βρέθηκε έτσι πάλι στο παλατένιο σπίτι του.

    Εκεί προκάλεσε πάλι τον Ρουλεμάν σε μονομαχία, στην σκοτεινή πλευρά της σελήνης, όπου και πήγαν με πύραυλο!

    Με τις μονομαχίες άκρη δεν βρίσκανε και έτσι ο Ρουμπίνης που άρχισε να συμπαθεί τον Ρουλεμάν, του ανέθεσε μια αποστολή, να βρει και να φέρει μια μαργαρίτα «πάντα σ΄αγαπώ», κόκκινη και ροζ με μια καρδούλα στη μέση και τότε θα του έδινε την κόρη του.

    Ο Ρουλεμάν, βρήκε τη μαργαρίτα, αλλά μόλις την τράβηξε για να την κόψει, έγινε γέρος. Έτσι τώρα θα του δίνανε για νύφη την πριγκίπισσα με τα δυο κεφάλια.

    Τελικά ο Ρουλεμάν, παντρεύτηκε την όμορφη κόρη, με ένα κόλπο που κανείς δεν ξέρει και ο γάμος έγινε στο διαμαντένιο νησί και ήταν μεγάλος και ωραίος και με γλέντια και χαρές και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου