Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η Παραμυθοκουζίνα στο Κοκολίμπο




Χτες η Παραμυθοκουζίνα, ήταν στο Ωραιόκαστρο, στο φιλόξενο περιβάλλον που του παιδότοπου Κοκολίμπο. Η οργάνωση της Εύας Σμυρλή ήταν άψογη και έτσι  μαζευτήκαμε εκεί, γονείς που προβληματίζονται πάνω σε τρόπους με τους οποίους θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους και παιδιά που ήθελαν να παίξουν και να χαρούν. Η παραμυθοκουζίνα, θα ήθελε πραγματικά να έχει μαγειρέψει και αληθινό φαγητό εκτός από παραμύθια, μιας οι μικροί μας συγγραφείς και ζωγράφοι, είχαν μια τεράστια λαχτάρα για κολατσιό! Έτσι αφού γνωριστήκαμε και ενώ εγώ άλλα είχα κατά νου, τα ίδια τα παιδιά, έφτιαξαν με τη βοήθεια της μαγικής τράπουλας των παραμυθιών ένα παραμύθι κατάδικό τους και όση ώρα γράφαμε το παραμύθι, το ζωγραφίζαμε και στο τέλος προσπαθήσαμε να παίξουμε και λίγο θέατρο και τρώγαμε και πίναμε και ελεύθερα κινηθήκαμε στον χώρο, γιατί έτσι μας αρέσει, να είμαστε ελεύθεροι. 

Να λοιπόν το παραμύθι μας, ένα παραμύθι ορισμός της παραμυθοσαλάτας, που το έφτιαξαν ή το άκουσαν να φτιάχνεται… η Μελίνα, η Ιωάννα, ο Λευτέρης, η Εύα, Η Ζέτα, Η Σοφία, Η Σάντυ, Η Ανθούλα, ο Βαγγέλης, Ο Άγγελος και ο Αλέξανδρος!

Ο Πήτερ Παν και ο Ψεύτης βοσκός


Ο Πήτερ Παν πεινούσε πάρα πολύ και τόσο πεινούσε, που γύρισε σπίτι του αγνώριστος από την πείνα. Εκεί συνάντησε τον ψεύτη βοσκό, ο οποίος ήταν τόσο κακός που είχε κλέψει φαγητό από έναν πεινασμένο. Ο Πήτερ Παν θέλησε να νικήσει τον ψεύτη βοσκό και αποφάσισε πως  ο καλύτερος τρόπος ήταν να βγει από το παράθυρο. Υπήρχε άλλωστε ο νόμος που απαγόρευε να πετάς τους ψεύτες από το παράθυρο.

Ο Πήτερ Παν καθώς πετούσε στο δάσος, γνώρισε την Τίνκερμπελ σε ένα τεράστιο χωράφι με τριαντάφυλλα. Εκεί και παντρεύτηκαν. Όμως ο κλέφτης βοσκός δεν σταματάει τις απατεωνιές και ξαφνικά κλέβει τη νύφη Τίνκερμπελ. Ο Πήτερ Παν όμως σώζει την Τίνκερμπελ και βάζει μαζί με τις Γουίνκς τον ψεύτη βοσκό στο καρεκλάκι της τιμωρίας, λέγοντάς τους: Μην ξαναπειράξεις τη γυναίκα μου.


Παρ’ όλο που δυο φορές έχασε, ο ψεύτης βοσκός συνέχισε να κάνει παραβάσεις και όλο ψέματα έλεγε πάλι. Τι να κάνει και Πήτερ Παν, είχε μια μαγική σφαίρα που έβγαζε φλόγες, για να ξεφορτωθεί τον αμετανόητο ψεύτη, τον σημάδεψε καλά καλά και του την πέταξε στο κεφάλι.
ΤΕΛΟΣ

Να και πως τα περάσαμε!!!!!!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου