Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για το Παραμύθι

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ "ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ..."
Σε ποιούς απευθύνεται το σεμινάριο ;
Σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, ηθοποιούς, εργοθεραπευτές- λογοθεραπευτές, φοιτητές κτλ.

Ποιοι θα είναι εισηγητές;
Καραγιάννη Θεοδοσία, ψυχολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία
Καλεσμένη ομιλήτρια: Ηλέκτρα Νέγκα, αφηγήτρια παραμυθιών προφορικής παράδοσης

Τι ακριβώς πραγματεύεται το σεμινάριο;
Το σεμινάριο αναδεικνύει τη σπουδαιότητα των παραμυθιών προφορικής παράδοσης και την επίδρασή τους στον ψυχισμό του παιδιού. Ταυτόχρονα, προσφέρονται πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη δυνατή αφήγησή τους.

Πότε θα γίνει;
Το σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 1 ½ ώρας.
Α’ συνάντηση (θεωρητική προσέγγιση) : 23/10/2013 (Τετάρτη), 18.30-20.00
Β’ συνάντηση (πρακτική προσέγγιση) : 30/10/2013 (Τετάρτη), 18.30-20.00

Πού θα γίνει;
Δεκελείας 75Α , Αχαρνές-Μενίδι (είσοδος από τη Μεγ. Αλεξάνδρου)-
Όσοι έρχεστε με μέσα συγκοινωνίας, μπορείτε να έρθετε με δύο τρόπους: 1) από το Σταθμό Λαρίσης με το τρένο που πάει Χαλκίδα (κατεβαίνετε στάση «Αχαρνές»- 10’ αφότου πάρετε το τρένο από το Στ. Λαρίσης. Το τρένο περνάει 17.48, οπότε πρέπει να είστε εκεί λίγο νωρίτεα για να βγάλετε εισιτήριο-1,40 ευρώ) ή
2) με το λεωφορείο Γ9, που περνά από την Αχαρνών και τη Ν.Φιλ/φεια. Κατεβαίνετε στάση Δέδε.

Πόσο κοστίζει;
15 ευρώ το άτομο. Μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται και έντυπο υλικό. (Σε όποιον συμμετέχοντα επιθυμεί χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής)

Λίγα λόγια για τις ομιλήτριες:

Η Καραγιάννη Θεοδοσία είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία. Έχει εργαστεί ως συντονίστρια –εκπαιδεύτρια ομάδων ενηλίκων (ομάδες γονέων, ΑΜΕΑ, κρατουμένων, υπογόνιμων ζευγαριών, μαθητών) σε διάφορα πλαίσια. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο γραφείο της στις Αχαρνές , όπου κάνει ατομικές συναντήσεις με ενήλικες, παιδιά-εφήβους και ζευγάρια/γονείς, και συντονίζει ομάδες γονέων και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Επίσης, είναι συγγραφέας του εκπαιδευτικού παραμυθιού «ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης». Αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά, τα παραμύθια και τα παιχνίδια.

Η Νέγκα Ηλέκτρα είναι παραμυθού που πάει να πει ότι ξέρει παραμύθια και τα αφηγείται σε όσους θέλουν να τα ακούσουν. Τα παραμύθια για αυτήν είναι παρηγοριά και ένας άλλος τρόπος να βλέπει την πραγματικότητα. Έχει αφηγηθεί παραμύθια σε μουσεία, χώρους τέχνης, σχολεία και φεστιβάλ ενώ έχει συνεργαστεί με διάφορους πολιτιστικούς φορείς υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει υπάρξει συν – συντονίστρια σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης ενηλίκων και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

1 σχόλιο: