Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Παραμύθια στο χιόνι: Ένα μαγικό Σαββατοκύριακο στα ΚαλάβρυταΤο Σαββατοκύριακο η Παραμυθοκουζίνα ανέβηκε στα ...βουνά. Εκεί, στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, με τον ήλιο να κυριαρχεί πάνω από το αστραφτερό λευκό του χιονιού, μαζί με την... οικογένεια του Ifeelkid  , τους ανθρώπους του Learn 'n Play Center αλλά κυρίως τη δημιουργική φαντασία των παιδιών, φτιάξαμε όμορφα παραμύθια...


Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα παραμύθια για να μάθουμε στα παιδιά τους κανόνες ασφάλειας που ισχύουν σε ένα Χιονοδρομικό Κέντρο. Μαζί με τη Μυρτώ -Μαρία Ράγγα, ψυχή αυτής της προσπάθειας που γίνεται για να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο του βουνού και του χιονιού, αναζητήσαμε το Λευκό Διαμάντι...Ο πρώτος ήρωάς μας -ο Ίων- αγνόησε την απαγόρευση του Βασιλιά Καλαβρύτον και πήγε στην πίστα με τη μαύρη σήμανση χωρίς να ξέρει καλό σκι. Τραυματίστηκε κι έμεινε στο χιόνι αβοήθητος, μέχρι  που ο Ορφέας -αφού είχε φορέσει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό, τον άκουσε να ζητάει "βοήθεια", τον φόρτωσε σε ένα φορείο και τον πήγε στο γιατρό.
Ένας κακός είπε πως αυτ΄ςο είχε σώσει τον Ίωνα για να κερδίσει τα δώρα που είχαν υποσχεθεί οι γονείς του. Όμως αυτός ο ψεύτικος ήρωας νικήθηκε σε μια μονομαχία που έγινε με τον Ορφέα και έφυγε μακριά...


Μια άλλη μέρα, ο Ορφέας έσωσε και τη λίμνη από τη ρύπανση, αφού κατάφερε να μαζέψει το λάδι που είχε πέσει μέσα από κάποιον απρόσεκτο μάγειρα.

Όμως τότε εμφανίστηκε και πάλι ο ψεύτικος ήρωας που έλεγε πως όλα τα κατωρθώματα τα είχε κάνει εκείνος.
Ευτυχώς, η πριγκίπισα Ροδάνθη, κόρη του Βασιλιά Καλαβρύτον, είχε δει από το παράθυρο του πύργου που καθόταν και πότιζε τα λουλούδια της, τον Ορφέα να μαζεύει το λάδι με τη βάρκα του κι έτσι ο ψεύτικος ήρωας τιμωρήθηκε, ενώ ο Ορφέας κέρδισε ένα βραβείο: Τη Μαγική τράπουλα των Παραμυθιών...
Ένα μικρό παιδάκι, που λεγόταν κι αυτό Ίων τον λυπήθηκε τον ψεύτικο ήρωα και τον ελευθέρωσε από τη φυλακή που τον είχαν βάλει. Εκείνος υποσχέθηκε να γίνει καλός και να μην ξαναπεί ψέματα.

Εν το μεταξύ ο Ορφέας ζήτησε να παντρευτεί τη Ροδάνθη. Ο βασιλιάς για να τον παντρέψει με την κόρη του ζήτησε να του φέρει το Λευκό Διαμάντι. Ο Ορφέας με τη βοήθεια ενός μαγικού μεγεθυντικού φακού το ανακάλυψε μέσα στο χιόνι  κι έτσι το παραμύθι μας τέλειωσε με έναν όμορφο γάμο!


Την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσουμε για όλα τα όμορφα που ζήσαμε στα Καλάβρυτα στην Παραμυθοκουζίνα στον IfeelkidΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου