Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

15 Μαρτίου- Κυριακάτικος περίπατος στην Πλάκα: Ποιό ήταν το μυστικό του δούλουΚυριακάτικοι περίπατοι στην Πλάκα: Το μυστικό του δούλου

…Αθήνα, άνοιξη του 421 π.Χ. Ο Καλλίμαχος, ένας Αθηναίος βουλευτής, συναντά τυχαία τον Χυτρίωνα, το δούλο που εργάζεται στο μαγειρείο της Θόλου, στην Αγορά, εκεί όπου σιτίζονταν οι βουλευτές. Αρχίζουν να συζητούν και τότε ο βουλευτής διαπιστώνει ότι εκτός από νόστιμα φαγητά, ο Χυτρίων ξέρει να σερβίρει και νόστιμες ιστορίες. Ο Χυτρίων διηγείται στον Καλλίμαχο πώς πιάστηκε αιχμάλωτος στην πατρίδα του τη Θράκη και πουλήθηκε ως δούλος, πώς έφτασε στην Αθήνα και γιατί έγινε μάγειρας. Οι αφηγήσεις του διασκεδάζουν τον Καλλίμαχο μέχρι που ο βουλευτής καταλαβαίνει ότι ο Χυτρίων δεν είναι αυτό που φαίνεται, ένας αγαθός δούλος, αλλά ένας άνθρωπος που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.
Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Γιατί ο δούλος αρνείται πεισματικά να μιλήσει για αυτές τις "παλιές ιστορίες"; Ποιους προσπαθεί να προστατέψει; Τι είχε συμβεί στην Αγορά της Αθήνας σαράντα χρόνια πριν; Ο Καλλίμαχος δεν μπορεί να ησυχάσει αν δεν βρει τη λύση του μυστηρίου...

«Το μυστικό του δούλου» είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα της Εύης Πίνη που μας ταξιδεύει στην Αρχαία Αθήνα και στην Αγορά της. (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού- Ερευνητές)

Την Κυριακή 15 Μαρτίου η Εύη Πίνη θα είναι μαζί μας στον Κυριακάτικο Περίπατο στην Πλάκα που διοργανώνει η Παραμυθοκουζίνα σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Τα βήματα μας θα μας οδηγήσουν στην Αρχαία Αγορά κι εκεί ισως ανακαλύψουμε και πιο ήταν τελικά το μυστικό του δούλου.

Κυριακή, 12.30- 2.30,
Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160
info@ekedisy.gr

Η Εύη Πίνη σπούδασε αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1990 εργάζεται στου Υπουργείο Πολιτισμού, στο τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, όπου σχεδιάζει αρχαιολογικές εκπαιδευτικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου