Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Αρχαιολογικό παραμύθι στη Κύθνο!Μακάρι να μπορούσα νε βρεθώ εκεί...
Την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 8.30 στο θεατράκι πίσω από το Δημαρχείο στη Χώρα της Κύθνου.
Στην Αφήγηση Αρχαιολογικού Παραμυθιού που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου.
Πρόκειται για ένα αρχαιολογικό παραμύθι με αφορμή την ανακάλυψη ενός αρχαίου ναυαγίου -μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με ταυτόχρονη προβολή και συμμετοχή των παιδιών.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και βιντεάκι που δημιούργησαν οι μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Χώρας Κύθνου με τίτλο "Ζητείται Αρχαιολογικό Μουσείο" με την επιμέλεια των νηπιαγωγών Μαρίας Γιαννακοπούλου και Χρυσούλας Δοϊτσίδου
Η αφήγηση και η επιμέλια είναι της Νότας ΑνταλοπούλουΗ Κύθνος είναι ένα νησί με 11.000 χρόνια συμβολής στην εξέλιξη του πολιτισμού στο Αιγαίο, με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που αποδεικνύουν τη συνεχή κατοίκησή του σε όλες τις αρχαιολογικές περιόδους. Από την 9η χιλετία π.Χ., όταν οι πρώτοι άποικοι εγκαταστάθηκαν στο Μαρουλά, κοντά στα Λουτρά, έως και σήμερα. Τα ευρήματα από τις πολυετείς ανασκαφές στο Βρυόκαστρο, την αρχαία Κύθνο, την ανέδειξαν ως μια πολύ σημαντική πόλη των αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων στις Κυκλάδες.
Όλα αυτά, τα εκατοντάδες ευρήματα, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προστατευτούν, να συντηρηθούν, να μελετηθούν και τελικά να εκτεθούν στο ευρύ κοινό. Η αναγκαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κύθνο οδήγησε στην ίδρυση του «Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Νήσου Κύθνου», που σκοπό έχει τη μελέτη, την προβολή και την προστασία των αρχαιολογικών χώρων και, γενικότερα, της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύθνου, καθώς και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της νήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου