Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ανάγνωση Ομηρικών Επών στη Δασκαλόπετρα (και άλλα πολλά!)


Μουσική βραδιά, θεατρική παράσταση, ανάγνωση Ομηρικών επών και εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης θα περιλαμβάνει ο «Πολιτιστικός» Αύγουστος στον Βροντάδο.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 6 Αυγούστου

Και ζηλεύω κυρίως αυτό που θα συμβεί το Σάββατο 27 Αυγούστου -στο κλείσιμο των εκδηλώσεων- όπου στην περίφημη "Δασκαλόπετρα" που ο θρύλος θέλει να κάθεται ο Όμηρος και να εμπνέεται... Φιλόλογοι και μαθητές της Χίου θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα Ομηρικά Έπη με τη συνοδεία του σχήματος αρχαίας ελληνικής μουσικής "Λύραυλος" και με τη συμμετοχή του "ΑΡΤΙΟΝ".
(θα χρειαστεί να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα που υπάρχουν στη αφίσα)

Κάπου εκει θα είμαι μάλλον κι εγώ (!) μέσα από τα βιβλία μου αφού διαβάζω πως θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου από την "Πυξίδα" αυτό το ξεχωριστό βιβλιοπωλείο της Χίου...
Εννοείται πως θα ήθελα να βρεθώ και δια ζώσης - ελπίζω του χρόνου να τα καταφέρω!

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Σάββατο 6 Αυγούστου: Δημιουργική Απασχόληση παιδιών, συναυλία από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Στρατού και χορευτική παράσταση από την ΠΕΚΕβ στην Πλατεία Αφανή Ναύτη. Ώρα έναρξης: 19:00.
Κυριακή 7 Αυγούστου: Δημιουργική απασχόληση παιδιών και ανάγνωση παραμυθιού από την Μαρία Φαφαλιού με την συμμετοχή της Ευτυχίας Διαμαντάρα.  Ομιλία με θέμα «Τα εναπομείναντα παραδοσιακά σπίτια του Βροντάδου» του Θωμά Καραμουσλή. Ώρα έναρξης: 19:00.
Σάββατο 13 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση «Οι Τρωάδες» του Ευριπίδη από την μαθητική Θ.Ο. του Γενικού Λυκείου Βροντάδου και του Γυμνασίου σε διδασκαλία της φιλολόγου Στέλλα Τσιροπινά. Στο μνημείο Ψυχάρη στις 19:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου