Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Από τα γυρίσματα στη Χίο

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΧΙΟΣ


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 Συνεχίζονται τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και της της Εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών AGM με θέμα την Ιστορία της Εκπαίδευσης.
 Το συνεργείο βρέθηκε στο νησί της Χίου. Το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Χίου και το Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής που στεγάζεται σε αυτό έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε στιγμές της ιστορίας της εκπαίδευσης.
 Ο διευθυντής του σχολείου, η κ. Γεμέλου, ο κ. Μήτσης ανέπτυξαν θέματα σχετικά.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Βλυσίδου μας μίλησε για τις εξέχουσες πνευματικές προσωπικότητες που δημιούργησαν στη Χίο.
H ιστορική Βιβλιοθήκη Κοραής μας φιλοξένησε και εντυπωσιαστήκαμε από τον πλούτο των εκθεμάτων και την οργάνωση. Μας μίλησε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Χαζίρη και ο  Πρόεδρος του Ε.Σ. κ. Μερούσης






Σειρά είχε το Βούρειο Δημοτικό Σχολείο και το Μουσείο Παιδείας. 
 Ο κ. Αμπελιώτης, ιδρυτής του Μουσείου και η κ. Καλογεράκη, διευθύντρια του σχολείου και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου μας ξενάγησαν και μίλησαν για την ιστορία του σχολείου και του Μουσείου.


Ο σκηνοθέτης Σπύρος Λαμπρόπουλος, η Πρόεδρος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Ευαγγελία Κανταρτζή, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος και ο παραγωγός Αντώνης Μουγνάι αποτελούν την ομάδα, η οποία σε συνεργασία με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ Βάσω Κριτάκη συζήτησαν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εκπαιδευτικής ιστορίας της Χίου.


Δεν έλειψαν οι βόλτες στον Κάμπο της Χίου, που έκανε τη διαμονή μας ακόμα πιο ευχάριστη.

 Αλλά και σε άλλα γνωστά εμβληματικά τοπία της Χίου που μας πρόσφεραν χαλάρωση με τοπικά προϊόντα.






 Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μελλοντικές συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου