Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Αποκαλύπτουμε τη Συνωμοσία της Χιονάτης


Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν  η "Συνωμοσία της Χιονάτης". Ένα βιβλίο, που παρά το μικρό του μέγεθος γράφεται χρόνια τώρα. Μια μικρή ιστορία κάθε τόσο, μέχρι που έφθασαν τις τριάντα.
...και πριν πάμε στο 31, που θα θύμιζε παιχνίδι με χαρτιά, βρέθηκα στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Βακχικόν και είπα την ιδέα να βγει ένα μικρό βιβλίο. Ο Νέστορας Πουλάκος και ο Στράτος Προύσαλης αγκάλιασαν την ιδέα και όλοι μαζί συμφωνήσαμε ότι η νέα ζωγράφος Έλλη Λαμπαδαρίδου θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη εικονογράφος.
Ακόμη, αποφασίσαμε, στηρίζοντας και μετέχοντας στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου στο Ζάππειο να το παρουσιάσουμε για πρώτη φορά, συζητώντας με τους αναγνώστες και υπογράφοντας αντίτυπα στις 8 το βράδυ, στις 12/9 στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Τι όμως συμβαίνει σε αυτές τις τριάντα μικρές ισοτρίες;
Να το γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:
"Η Χιονάτη συνωμοτεί με τον κυνηγό του παλατιού, η μικρή Γοργόνα ζει με τον πρίγκιπά της στον βυθό, ο Μολυβένιος Στρατιώτης τριγυρνά σε κακόφημα στέκια, ο Εγωιστής Γίγαντας ασχολείται με το real estate, ο Ψεύτης Βοσκός γίνεται μεγιστάνας του πλούτου και ο Παπουτσωμένος Γάτος ο ιδρυτής του “Black Friday”…
Οι ήρωες των παραμυθιών εμφανίζονται κυριολεκτικά αγνώριστοι, σε αυτές τις τριάντα μικρές ιστορίες που έρχονται να ανατρέψουν κάθε είδους στερεότυπα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου