Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Οι μπουάτ της Πλάκας και το Νέο Κύμα στο Πόρτο Κάγιο

 


Οι μπουάτ της Πλάκας και το Νέο Κύμα στο Πόρτο Κάγιο

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ σας περιμένουμε στο μεζεδοπωλείο Πόρτο Κάγιο στην Αγία Παρασκευή για να ζωντανέψουμε για μια βραδιά την ατμόσφαιρα των περίφημων μπουάτ της Πλάκας και να ακούσουμε τραγούδια του Νέου Κύματος που έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Καλεσμένος μας θα είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Οι Μπουάτ της Πλάκας» (εκδόσεις Εντύποις) Κώστας Παπασπήλιος που θα μοιραστεί μαζί μας άγνωστες ιστορίες μιας αξέχαστης εποχής.

Η ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός» θα ερμηνεύσει τραγούδια που ακούστηκαν κι έγιναν επιτυχίες στις μπουάτ της Πλάκας

Παραμυθανθός

Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά

Μουσική: Δημήτρης Μάλλης

Την εκδήλωση επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Στοφόρος

Πόρτο Κάγιο, Γαρυττού 112 Αγία Παρασκευή -κοντά στο Μετρό Χαλάνδρι- τηλ.  21 0600 3352 /6974586419

Για το βιβλίο

Μικροί χώροι σαν κουτιά οι μπουάτ, αποτέλεσαν ένα μοναδικό φαινόμενο μουσικού πολιτισμού. Μέσα στη μαγική τους παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ζυμώθηκαν όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού και αναδείχτηκαν σημαντικοί καλλιτέχνες. Επιχειρώντας ένα νοσταλγικό ταξίδι στις είκοσι πιο ενδιαφέρουσες μπουάτ, ξαναβρίσκουμε ένα ξεχασμένο κόσμο με τραγούδια, ευτράπελα και ζουμερά γεγονότα. Ανακαλύπτουμε ακόμα, ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με ιδιαίτερο ήθος, φιλοσοφία και... προβληματισμό.

Για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Παπασπήλιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1982 για 37 συνεχή χρόνια υπηρέτησε ως αιρετός την Τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 1993 για οκτώ χρόνια παρουσίασε στην ιδιωτική τηλεόραση πάνω από 300 εκπομπές με έμφαση στο φυσικό και αστικό περιβάλλον. Από το 2000 για οκτώ χρόνια ως μουσικός παραγωγός, επιμελήθηκε αξιόλογα έργα Ελλήνων συνθετών με σημαντικούς ερμηνευτές. Τα τελευταία 10 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει σε θέατρα και δημοτικά πολιτιστικά κέντρα, αφιερώματα από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.

Έχει εκδώσει 15 βιβλία, με καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου