Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Διεθνές επαγγελματικό συνέδριο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Λεμεσού

 

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το διεθνές επαγγελματικό συνέδριο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Λεμεσού (17-19 Νοεμβρίου 2023) στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό.

Το Limassol International Book Fair Conference θα αποτελέσει και φέτος το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του βιβλίου με συμμετοχές από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο και με πλήθος ευκαιριών για ενημέρωση και έμπνευση, συζήτηση και δικτύωση.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Thinking, εταιρεία με 15ετή εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών και λύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου του βιβλίου και του πολιτισμού, και το Limassol International Book Fair, με την επιμέλεια του Μιχάλη Καλαμαρά και του Γιώργου Παπαναγιώτου. O eAnagnostis είναι στρατηγικός συνεργάτης του Limassol International Book Fair και χορηγός επικοινωνίας του Limassol International Book Fair Conference.

Εγγραφή στο Συνέδριο και τα Εργαστήρια

Το Limassol International Book Fair Conference 2023

  • επεκτείνει το πρόγραμμά του και είναι πλέον ένα ολοήμερο συνέδριο με επιπλέον εργαστήρια το Σαββατοκύριακο
  • διευρύνει τις θεματικές του, καλύπτοντας τον τομέα των βιβλιοθηκών και της αγοραπωλησίας δικαιωμάτων
  • ενισχύει τους δεσμούς του με τη διεθνή εκδοτική κοινότητα και την περιοχή, με μεγαλύτερη συμμετοχή Ευρωπαίων ομιλητών και έναρξη της επικοινωνίας με τον αραβικό κόσμο
  • εγκαινιάζει νέες συνεργασίες με την Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων - Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ) και το Γραφείο "Δημιουργική Ευρώπη" Κύπρου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου επικεντρώνεται:

  • Στις προκλήσεις των κυπριακών βιβλιοθηκών μέσα από τις περιπτώσεις της Κυπριακής Βιβλιοθήκης, του συλλογικού καταλόγου και του Κρατικού Αρχείου
  • Στις καλές πρακτικές για την προώθηση των μεταφράσεων και την έκδοση νέων συγγραφέων
  • Στις ευκαιρίες βραβείων και χρηματοδοτήσεων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Στη γνωριμία με την αραβική αγορά βιβλίου
  • Στην άνοδο των audiobooks και στα audiobooks στα ελληνικά
  • Στη διασύνδεση της κυπριακής αγοράς βιβλίου με την αγορά της Ελλάδας μέσω του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), της οσδέλnet και με τις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου της Θεσσαλονίκης και της Φρανκφούρτης.
Πρόγραμμα Συνεδρίου και Εργαστηρίων

Απαιτείται εγγραφή. Είσοδος δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και τα εργαστήρια, επικοινωνήστε στο email info@limassolbookfair.com ή στο 0035799361806.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου