Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Μυστήριο στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη/ Κυνήγι Θησαυρού

 

 


Μυστήριο στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη/ Κυνήγι Θησαυρού

Οι εκδόσεις Αρτέον, τα Βιβλιοπωλεία Φωτίου και το Ούζο Πλωμαρίου Βαρβαγιάννη σας καλούν σε μια διαφορετική ξενάγηση / γνωριμία στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη στο Πλωμάρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα.

Αφορμή το βιβλίο «Πολύ αργά για τ’ Αϊδίνι» του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κώστα Στοφόρου που αναφέρεται στην ιστορία του παππού του.



Ένας συναρπαστικός τρόπο για να γνωρίσουμε την ιστορία των δικών μας παππούδων στο Πλωμάρι και στη Λέσβο, μέσα από ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού»:

Μέσα από γρίφους, σημειώματα και αντικείμενα, όπως ένα αρχαίο νόμισμα, ένα κλειδί, ένα κομμάτι από φιλμ κ.ά. οι συμμετέχοντες καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο. 



Μέσα από την περιπλάνηση στο Μουσείο τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία του ούζου και τη διαδικασία παραγωγής του.

Ολοκληρώνοντας τον γύρο του μουσείου και έχοντας τα στοιχεία στα χέρια μας, χωριζόμαστε σε ομάδες και σχεδιάζουμε και παρουσιάζουμε τις δικές μας ιστορίες μυστηρίου, χρησιμοποιώντας τη «Μαγική Τράπουλα των Παραμυθιών» με την καθοδήγηση του συγγραφέα.

Οι ιστορίες που θα δημιουργηθούν από τις ομάδες των παιδιών μπορούν και να εικονογραφηθούν από τα ίδια και να δημοσιευτούν στην Παραμυθοκουζίνα.

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την ιστορία του τόπου μας,  του ούζου, αλλά και τον ντετέκτιβ που κρύβουμε μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου