Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Τα αυγά του Πάσχα

 


Του Σωκράτη Τυροκομάκη

Κάποτε σε μια χώρα κανείς δεν ξέρει που, που αποφάσισαν οι πολίτες να ψάξουν αυγά για αυτό το Πάσχα. Ο Σκύλος, η Γάτα, το Κοτόπουλο, το Γουρούνι, η μαϊμού και ο λαγός του Πάσχα θα έπαιζαν το παιχνίδι. 

Το παιχνίδι θα άρχιζε μετά το μεσημέρι αλλά όλοι βαριόντουσαν να περιμένουν γι' αυτό άρχισαν το πρωί. Όταν άρχισε το παιχνίδι όλοι έψαχναν με τα καλάθια τους να βρούνε τα αυγά.
 Όσο έψαχναν τα αυγά η μαϊμού είδε ένα αυγό μέσα στο ποτάμι και πήγε να το πάρει, όταν η μαϊμού μπήκε στο νερό άρχισε να φοβάται, δεν ήξερε γιατί αλλά έπρεπε να πάρει το αυγό.
 Όταν το είχε σχεδόν φτάσει κάτι την τράβηξε μέσα στο νερό και δεν ξαναβγήκε. Το κοτόπουλο όσο έψαχνε είδε ένα αυγό στο τέλος ενός γκρεμού ίσα ίσα που δεν έπεφτε, το κοτόπουλο έτρεξε να πιάσει το αυγό πριν πέσει αλλά σκόνταψε πριν φτάσει και έπεσε στον γκρεμό. 
Η γάτα έψαχνε για αυγά αλλά έψαχνε και για ποντίκια, όσο έψαχνε είδε έναν πολύ μεγάλο σε ηλικία αρουραίο έτρεξε να τον φάει αλλά ο αρουραίος την είδε και έτρεξε στο ποτάμι, η γάτα πήδηξε να τον δαγκώσει αλλά έπεσε στο νερό όσο η γάτα κυνηγούσε τον αρουραίο η γάτα ένιωσε πολλή πόνο σαν να την δάγκοναν από παντού κοίταξε κάτω από το νερό και είδε πολλά πιράνχας να την δάγκώνουν, άρχισε να πανικοβάλετε αλλά έγινε τρία κομμάτια και φαγώθηκε. 
Ο Σκύλος και ο λαγός ήταν μαζί και έψαχναν αυγά μέχρι που ο σκύλος δίψασε και πήγαν στο ποτάμι να ποιούν νερό όσο ο σκύλος έπινε νερό είδε έναν σκελετό μαϊμούς και αναρωτήθηκε τη κάνουν οι άλλοι, μέχρι που τα σαγόνια ενός κροκόδειλου βγήκαν από το νερό και δάγκωσαν τον σκύλο τόσο δυνατά που πέθανε με μια διαγώνια, ο λαγός έτρεξε για την ζωή του αλλά μια αλεπού άρχισε να τον κυνηγάει και τον έφαγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου