Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Ο Erri De Luca στην Αθήνα!

 


Ο Erri De Luca στην Αθήνα! 

Μεγάλη χαρά πήρα διαβάζοντας την είδηση καθώς ο Erri De Luca είναι από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς κι είχα την τύχη να του πάρω και συνέντευξη διαδικτυακά...

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, οι Εκδόσεις Κέλευθος και τα Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Erri De Luca, «Το αδύνατο», την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Public Café Συντάγματος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και η Άννα Παπασταύρου, μεταφράστρια.

Την συζήτηση συντονίζει η εκδότρια των Εκδόσεων Κέλευθος, Γιοβάνα Βεσσαλά.

Μετά την παρουσίαση ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Έρρι ντε Λούκα γεννήθηκε στη Νάπολη το 1950. Συνιδρυτής της ακροαριστερής πολιτικής οργάνωσης Λότα Κοντίνουα (Συνεχής Αγώνας), συγγραφέας, μεταφραστής, ποιητής, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Βιοπορίστηκε κάνοντας διάφορα επαγγέλματα: οδηγός φορτηγού, εργάτης, οικοδόμος.

Αλπινιστής με πολλές πρωτιές στην αγωνιστική αναρρίχηση, μεταφέρει στα βιβλία του το πάθος του για τα βουνά και τη φύση. Έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία, που έχουν εκδοθεί σε 30 γλώσσες.

Από τις εκδόσεις Κέλευθος κυκλοφορούν τα βιβλία του: Aceto Arcobaleno, Οι λέξεις μου, Το βάρος της πεταλούδας, Τα ψάρια δεν κλείνουν τα μάτια, Είσαι δικός μου, εσύ, Φύση γυμνή, Η ιστορία της Ειρήνης και Το παιχνίδι της Χήνας. 

Το 2013 του απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας και χαρακτηρίστηκε από τον ιταλικό Τύπο «συγγραφέας της δεκαετίας».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που μου παραχώρησε για τον "Δρόμο της Αριστεράς"


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου