Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Η Κοκκινοσκουφίτσα και το Τέρας- Η Άριελ και το Μαγικό Δαχτυλίδι: Δυο παραμύθια από το Κουκλοθέατρο της Παραμυθοκουζίνας


Το Σάββατο (8 Δεκεμβρίου) βρεθήκαμε και πάλι στο Τέχνης Βήματα στο Θησείο και φτιάξαμε δυο καινούργια παραμύθια που τα παίξαμε και στο Κουκλοθέατρο. Η παρέα μας ήταν πολυτάλαντη και περάσαμε δυο απαολαυστικές ώρες.
Τα δυο παραμύθια μας (σε περίληψη):

1. Η Κοκκινοσκουφίτσα, το Τέρας και ο Πρίγκιπας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρίγκιπας που δεν εκτιμούσε τα πράγματα που είχε και ήθελε κι άλλα. Με τίποτα δεν ήταν ευχαριστημένος.
Είχε κι ένα φίλο: Τον Αργύρη.
Ο Αργύρης του είπε να πάει βόλτα στη Λίμνη του Λοχ Νες που έχει ένα ωραίο παλάτι, έχει κι ένα Τέρας.
Ο πρίγκιπας πήγε και περνούσε ωραία. Μια μέρα συνάντησε το Τέρας που πήγε να του επιτεθεί. Ένας λύκος προσπάθησε να βοηθήσει τον Πρίγκιπα, αλλά τον έφαγε το Τέρας. Τότε ήρθε το Πνεύμα των Χριστουγέννων και έσωσε τον Πρίγκιπα. Έπιασε το Τέρας και το φυλάκισε σε ένα κλουβί μέσα σε έναν ψηλό πύργο.
Όμως μια κακιά μάγισσα πήγε στον πύργο, ελευθέρωσε το τέρας και το υπνώτσε για να την υπηρετεί. Το έστειλε στο Δάσος να πιάσει την Κοκκινοσκουφίτσα και τη φυλάκισε στον Πϋργο.
Ένα λαγουδάκι -η Φένια- τα είδε όλα και πήγε και το είπε στη Γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας. Η Γιαγιά με τη σειρά της βρήκε τον Πρίγκιπα και τον παρακάλεσε να τη βοηθήσει και να ελευθερώσει την Κοκκινοσκουφίτσα.
Ο Πρίγκιπας πήγε στον Πϋργο, ελευθέρωσε την Κοκκινοσκουφίτσα και σκότωσε το Τέρας.
Την πήρε στο παλάτι, της έδωσε πολλά δώρα κι όταν μεγάλωσε την παντρεύτηκε!




2.Η Άριελ και το Μαγικό Δαχτυλίδι

Η κακιά μάγισσα έκλεψε το δαχτυλίδι που είχε αφήσει η μαμά της για την Άριελ σε ένα βράχο. Το έβαλε σκουλαρίκι στη μύτη της.
"Με αυτό το δαχτυλίδι θα εξουσιάζω τη θάλασσα. Ο κόσμος όλος θα γίνει δικός μου", έλεγε.
Η Άριελ ψάχνει το δαχτυλίδι και βρίσκεται στη σπηλιά της μάγισσας. Αυτή την κοροϊδεύει, κάνει την καλή και λέει πως είναι θεία της. Στο τέλος της παίρνει τη φωνή και εξαφανίζει την ουρά της.
Η Άριελ δεν  μπορεί πια να ζήσει στη θάλασσα.
Κάθεται σε μια απραλία και κλαίει. Τη β λέπει ένας καλός άνθρωπος ο Ξεφτέρης και τη λυπάται. Την παέι στην καλή μάγισσα Μαρία που της δίνει πίσω τη φωνή της και μετά στον καλό Λϋκο που της δίνει πίσω την ουρά της.
Η Άριελ γυρνά στη θάλασσα και παίρνει πίσω το δαχτυλ΄δι από την κακιά μάγισσα. Γυρνάει στον πατέρα της που την είχε για χαμένη.
Ο βασιλιάς της θάλασσας δίνει πλούσια δώρα στην καλή μάγισσα Μαρία, στο Λϋκο και στον Ξεφτέρη.
Όσο για την κακιά μάγισσα,  την εξαφάνισε για πάντα!  

ΥΓ. Το επόμενο Σαββατοκύριακο σας περιμένουμε και πάλι στο Τέχνης Βήματα, όχι για να φτιάξουμε παραμύθια αλλά για ένα Μπαζάρ με πολλά όμορφα δημιουργήματα και καταπληκτικά βιβλία, όλα σε ακόμη καταπληκτικότερες τιμές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου