Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Παραμύθια στο Θησείο: Οι περιπέτειες του Ρακαντέν




Το παραμύθι αυτό φτιάχτηκε με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας από τα παιιδά του Δημοτικού Σχολείου "Ανδρέας Κάλβος" στο Θησείο:

Οι περιπέτειες του Ρακαντέν- Ταξίδι στο διάστημα

Από μικρός ο Ρακαντέν είχε το όνειρο να πάει στο Φεγγάρι, αλλά η μαμά του είχε απαγορεύσει –όταν μεγαλώσει- να γίνει αστροναύτης.
Όταν ήταν 7 χρονών πήγαν με τη μαμά του στο Μουσείο των Πυραύλων. Κατά λάθος, όταν μπήκε σε έναν πύραυλο, έπεσε πάνω στο κουμπί που αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση κι έφυγε για το διάστημα. Εκεί συνάντησε διάφορους εξωγήινους που τους πολέμησε και τους νίκησε. 


Όμως ο πύραυλός του χάλασε και ο Ρακαντέν σταμάτησε σε έναν πλανήτη να τον φτιάξει. Όταν τέλειωσε, ο εξωγήινος βασιλιάς που λεγόταν «Δεν-Μου –Έρχεται- Καμιά- Ιδέα» του ζήτησε να πιάσει ένα λιοντάρι με τρία μάτια που μένει στον Άρη και τρομοκρατεί τους Αρειανούς.



Πήρε τον πύραυλο και πήγε στον πλανήτη Άρη. Όταν είδε το λιοντάρι με τα τρία μάτια άρχισαν αν πολεμάνε. Το λιοντάρι ήταν δυνατό κι έβλεπε πολύ καλά αφού είχε ένα μάτι μπροστά και δυο στα πλάγια. Όμως ο Ρακαντέν του έριξε μια με τη σφεντόνα του και …πάει το λιοντάρι!
Ο Ρακαντέν γύρισε στον βασιλιά  «Δεν-Μου –Έρχεται- Καμιά- Ιδέα» και του έδειξε το λιοντάρι. Τότε εκείνος του είπε αν διαλέξει μια από τις τρεις κόρες του για να παντρευτούν:
-Την Τρελοκαμπέρω που είχε μαλλιά μέχρι το γόνατο, καφέ με μοβ ανταύγειες
-Την Μπουμ Μπουμ Σακ που είχε 4 κεραίες στο κεφάλι και τρία μάτια
-Την Τρελοκοτσιδού που είχε τρεις κοτσίδες και χαμόγελο ως τα’ αυτιά

Ο Ρακαντέν διάλεξε την Τρελοκαμπέρω που ήταν πολύ όμορφη και παντρεύτηκαν.


Μετά από λίγο καιρό γύρισαν στη Γη για να τη γνωρίσει στους γονείς του. Η μαμά του χάρηκε που γύρισε και ήταν καλά και που είχε βρει μια φίλη. Αλλά δεν ήξερε ότι είχαν παντρευτεί.
Της το είπαν μετά από δυο χρόνια.
Μόλις η Μαμά το έμαθε άρχισε να ουρλιάζει, αλλά μετά συνήθισε και είπε «μπράβο!»
Ο Ρακαντέν και η Τρελοκαμπέρω έκαναν 4 παιδιά -2 γήινα και δυο εξωγηίνα- και έζησαν αυτοί καλά κι μείς καλύτερα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου