Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Οι Busy Bees στο Κοκολίμπο με νέο παραμύθι!
Χτες μιλήσαμε με την παρεούλα των Busy Bees, για τα ψυχρά χρώματα και για το Λευκό παραμύθι, τον Σοκοφλή και τις χώρες του Βορρά. Παίξαμε με την μαγική τράπουλα των παραμυθιών και φτιάξαμε ένα ολοκαίνουριο κατά δικό μας παραμύθι. Μετά το ζωγραφίσαμε και τώρα σας το παρουσιάζουμε! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδάκια που ήταν κοντά μας, όλα όσα μας βοήθησαν να φτιάξουμε το παραμύθι και όλα τα μικρά παιδάκια που το άκουσαν να το δημιουργούμε. Η κάθε εμπειρία μας, είναι προς όφελός μας, αν την αξιολογήσουμε σωστά. Η Παραμυθοκουζίνα, είναι ένα ταξίδι στη σκέψη, την φαντασία και την έκφραση. Χτίζει τον σεβασμό προς τους συνομιλητές μας", για παραδειγμα. Δεν μαλώνει και δεν τιμωρεί. Αφήνει την ομάδα να εξελιχτεί και τα παιδιά να είναι ο πραγματικός τους εαυτός.Ορίστε και το παραμύθι μας, με τις ζωγραφιές μας, χωρίς προσθήκες ή διορθώσεις! (το μαγικό φτέρνισμα είναι η αγαπημένη μου σκηνή!!!!!!!!)

Η Παραμυθοκουζίνα ευχαριστεί την Εύα Σμυρλή - Bainbridge, μια μαμά σούπερ, που οργανώνει όμορφες παρεούλες μόνο από την αγάπη της για όλα τα παιδιά και τον παιδότοπο Κοκολίμπο για την υπέροχη οργάνωση και φιλοξενία και τον Γιώργο Καμπάνη για τις υπέροχες φωτογραφίες του! Πιο πολύ από όλα όμως τα παιδιά που ότι και να κάνουν, είναι πάντα, ο λόγος που υπάρχουν τα παραμύθια...Η Χριστίνα, ο γορίλας και η κακιά μάγισσα!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που το έλεγαν Χριστίνα. Η Χριστίνα είχε μακριά μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια και ήταν καλή. Της απαγόρευαν να ανοίγει τα παράθυρα, μα αυτή όλο τα άνοιγε. Έτσι βγήκε από το σπίτι της και περπατούσε.


Στο δρόμο συνάντησε έναν δωρητή, τη Μαρία, που της χάρισε μια ροζ κορώνα, μαγική που όταν την φορούσες, γινόσουν αληθινή πριγκίπισσα. Επίσης της χάρισε άλλο ένα μαγικό δώρο, ένα μαγικό κοχύλι, που όταν το άγγιζες, σε γέμιζε με δαχτυλίδια, με όλα τα δαχτυλίδια! Η Χριστίνα πήρε τα δώρα της και συνέχισε να βαδίζει.


Της είχαν αναθέσει μια δύσκολη αποστολή. Έπρεπε να πάει στον παιδότοπο και να παίξει με φίλους που της ήταν άγνωστοι. Εντελώς! Σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τα μαγικά της δώρα για να τα καταφέρει.


Στο δρόμο, όμως, συνάντησε έναν φοβερό γορίλα. Ο γορίλας ήταν ένας κακός αντίπαλος, γιατί δεν έκανε μπάνιο ποτέ και βρομούσε. Σε νικούσε γιατί έπεφτες κάτω από την βρώμα, μόλις σε πλησίαζε.


Όμως υπήρχε άλλη μια αντίπαλος, η κακιά μάγισσα, που είχε ένα μαγικό ραβδί. Με το ραβδί της έκανε τους ανθρώπους βατράχια. Η Χριστίνα έπρεπε να αγωνιστεί για να νικήσει τους αντιπάλους της!


Τότε ήταν που η μάγισσα η κακιά, φτερνίστηκε! Με το μαγικό της φτάρνισμα, έγινε σκόνη το ραβδί της, ο γορίλας, η ίδια και όλοι οι βάτραχοι ξανά έγιναν άνθρωποι!


Η Χριστίνα ξιφομάχησε και νίκησε τον τελευταίο αντίπαλός της που ήταν... ψεύτικος! Νίκησε και γάμο δεν ήθελε.

ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου