Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πως ο Γιάννης και η Μαρία βοηθούσαν


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μαρία και Γιάννης. Είχαν μια φίλη την Ελισάβετ που ήθελε να παντρευτεί τον Δημήτρη, αλλά ο Δημήτρης δεν την ήθελε. Ο Γιάννης και η Μαρία αποφάσισαν να βοηθήσουν την φίλη τους. Σκέφτηκαν και βρήκαν λύση.
 Ο Γιάννης της είπε πως για να τον κάνει να την παντρευτεί, έπρεπε να του χαρίσει πάρα πολλά αγορίστικα αυτοκόλλητα. Η Μαρία τη συμβούλεψε να του χαρίσει και ένα κουκλάκι Σπάϊντερμαν.
Ο Δημήτρης μόλις πήρε τα δώρα από την ΕΛισάβετ, χάρηκε πολύ και τη ζήτησε αμέσως σε γάμο. Αποφάσισαν να παντρευτούν στο Παρίσι σε μια εκκλησία με αγγλικό όνομα. Την εκκλησία την λέγανε Bainbridge .
Μετά τον γάμο πήγαν σπίτι του και άρχισαν να συμαζεύουν τα ρούχα του που ήταν όλα πεταμένα στο πάτωμα. Τους τα είχε σκορπίσει η Μαριάννα, η μικρή τους κόρη, που όσο είχαν πάει να παντρευτούν στο Παρίσιτην πρόσεχε η γιαγιά της.
Το ζευγάρι, επέστρεψε στο σχολείο και άρχισε να κάνει παραβάσεις, όπως να μιλάνε συνέχεια μέσα στην τάξη, αντί να κάνουν ησυχία, γιατί αγαπιόντουσαν.
Η Μαρίνα Μαργαρίτα Κόγια, φίλη της Ελισάβετ και του Δημήτρη, αποφάσισε να παντρευτεί και αυτή. Έβαλε ένα πολύ ωραίο νυφικό και βγήκε βόλτα να διαλέξει άντρα. Την βοήθησε και η γιαγιά της, που από πάντα της έλεγε πως θα της βρει τον καλύτερο.
Έτσι βρήκε τον Θόδωρο. Τον αγάπησε πολύ και από τότε, ο ήλιος λαμπύριζε ακόμη και τη νύχτα.
Ο Γιάννης και η Μαρία βοήθησαν τον Θόδωρο να βρει ένα δώρο για την Μαρίνα Μαργαρίτα Κόγια.
Ψάχνανε και οι τρεις να βρουν την αγαπημένη κάλτσα της που η Μαρίνα Μαργαρίτα Κόγια την είχε χάσει. Τελικά την βρήκαν σφηνωμένη στο πλυντήριο!
Και μετά έζησαν όλοι καλά και εμείς καλύτερα!

Το παραμύθι έγραψαν παίζοντας με την μαγική τράπουλα των παραμυθιών, Η Ιφιγένεια, η Σίσυ, ο Βασίλης και η Στεφανία, στο Κοκολίμπο, με την παρεούλα των Buzy Bees!
Είναι από τα αγαπημένα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου