Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ένα παραμύθι με τους Burger Project


Είσαι αστέρι και αυθεντία/ είσαι μια μεγαλοφυία! / Ένας ατσίδας στην ιστορία και σκίζεις στη γεωγραφία!

Ακούω πρωί - πρωί με τη λιακάδα Burger Project και "Μαμά θα κάνω μπάντα" και το κέφι ανεβάινει στα ύψη. Από χθες το απόγευμα που είχα φιλοξενούμενο τον Α. Μαλαπόλα από το συγκρότημα στον Ifeelkid μου έχει μέινει ένα μόνιμο χαμόγελο.
Εξαιρειτκός μουσικός, με χιούμορ και μέσα σε όλα! Φτιάξαμε ένα  κάπως σουρεαλιστικό αλλά απολύτως διασκεδαστικό παραμύθι. Νομίζω πως πρέπει να το ακούσετε οι ίδιοι στην επανάληψη της Κυριακής (11 το πρωί) για να καταλάβετε πόσο ωραία περάσαμε!
Βεβαίως μας βοήθησαν και οι μικροί μας φίλοι που ήταν στο στούντιο: Ο Νικόλας, η Μαρία, ο Ορφέας και η Πηνελόπη, αλλά και το γιουκαλίλι του κ. Μαλαπόλα που έπαιξε από La Vie en Rose μέχρι Τσιτσάνη!
Μπορείτε να με ακούσετε ακόμη και να τραγουδάω ντουέτο προς το τέλος της εκπομπής!
Να πω ακόμη πως στην εκπομή ακούσαμε το παραμύθι "Ο φτερόσαυρος" που μας έστειλαν τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα, ενώ διαβάσαμε και το παραμύθι "Η ελιά και ο Νικόλας" των παιδιών του 43ου Δημοτικού του Πειραιά

Τα παιδιά της Καλαμάτας που πήραν τη Μαγική Τράπουλα των Παραμυθιών, κας έστειλαν κι ένα ακόμη όμορφο δώρο:



Φτιάξαμε  παραμύθι με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας. Κάτι κακοί πήγαν να πάρουν τον έλεγχο της εκπομπής και να φτιάξουν ένα παραμύθι με κακό τέλος, αλλά τα παιδιά μας ...έσωσαν!
Η ιστορία μας είναι ότι ο Στρατηγός ΚονΖου ξεκίνησε μια εκστρατεία για να πολεμήσει τον σατανικό Μάτσου Πίτσου που διέλυε τη χώρα: Τα Κάτω Τζούτζουλα (ο Στρατηγός έμενε στα Πάνω Τζούτζουλα)
Έλα που στο δρόμο συνάντησε την όμορφη Μελίνα. Την ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα και της τραγούδησε μια καντάδα στα γαλλικά που την έκανε κι εκείνη να τον ερωτευθεί. Βλέπετε η Μελίνα λάτρευε κάθε τι γαλλικό. Για πρωινό έτρωγε πάντα κρουασάν ή μπαγκέτα και της άρεσε αν ακούει γαλλικές λέξεις όπως καρμπιρατέρ, βουλκανιζατέρ κ.α. Ο Κον Ζου της είπε όλες αυτές τις ωραίες λέξεις.  Έτσι παντρεύτηκαν κι ο Στρατηγός ξέχασε τον πόλεμο!
Γύρισε πίσω με την καλή του για να περάσουν το μήνα του μέλιτος. Μάλιστα ήθελαν να πάνε στη Χαβάη.
Όμως ο λαός ξεσηκώθηκε και έστειλε το Στρατηγό να πολεμήσει-θέλοντας και μη- τον Μάτσου Πίτσου. Αυτός τον νίκησε στα γρήγορα για να γυρίσει στην αγαπημένη του.
Όμως ο Μάτσου Πίτσου δεν είχε νικηθεί. Κι ένα βράδυ κρυφά ήρθε στα Πάνω Τζούτζουλα κι έκλεψε τη Μελίνα.
Την πήγε στη Βραζιλία, στο Μαναούς και τη φυλάκισε στο νέο γήπεδο που είχε φτιαχτεί για το Μουντιάλ.
Ο Στρατηγός τους έψαχνε σε όλο τον κόσμο χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που έφτασε στη Βενεζουέλα. Εκεί συνάντησε ένα γέρο που του είπε να ψάξει στο Μαναούς και του έδωσε ένα χάρτη για να βρει τη Μελίνα στο γήπεδο.
Έτσι κι έγινε. Ο Κον Ζου βρήκε τη φυλακισμένη Μελίνα που ο Μάτσου Πίτσου την πίεζε να τον παντρευτεί, αλλά ΄εκείνη καθυστερούσε λέγοντάς του ότι ήθελε πρώτα να τελειώσει ένα πέπλο που ύφαινε. Μόνο που όλη μέρα ύφαινε και το βράδυ το ξήλωνε και δνε τέλειωνε ποτέ!
Ο Μάτσου Πίτσου είχε υποψίες γιατί κάτι του θύμιζε αυτή η ιστορία, αλλά δεν ήξερε τι!
Τέλος πάντων! Ο Στρατηγός έφτασε εκεί, μονομάχησε με τον κακό, τον νίκησε και τραγουδώντας έφυγαν με τη Μελίνα για την πατρίδα τους, τα όμορφα Πάνω Τζούτζουλα...

Να πω ότι τους Burger Project μπορείτε να τους απολαύσετε γαι λίγες ακόμη παραστάσεις στον "Ελληνικό Κόσμο" (κάθε Σάββατο)

Παρέα με τον κ. Αλ. Μαλαπόλα και τη Θέμιδα Καρδιόλακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου