Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Παραμυθοκουζίνα εν δράσει!


Την Πέμπτη (27/3) στις 7 το απόγευμα στην εκπομπή της Παραμυθοκουζίνας στον Ifeelkid  φιλοξενούμε τη συγγραφέα Κωνσταντίνα Τασσοπούλου που έρχεται γεμάτη τρελή διάθεση για Πασχαλινά Παραμύθια με κόκκινα αβγά (των φρονίμων τα παιδιά ετοιμάζονται από ...τώρα!)  και έτοιμη να μας εκπλήξει με παραμυθένιες συνταγές.




Το Σάββατο (29/3) στις 11 το πρωί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής ετοιμάζουμε ένα Εργαστήρι Υγιεινής Διατροφής με την συνεργασία των διατροφολόγων- διαιτολόγων Παναγιώτας Μίαρη και Μαριέττας Μιχαήλ. Πρόκειται για δράση που βασίζεται στο "Πράσινο Παραμύθι"*.
Προσοχή: Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής


Διεύθυνση: Αλέκου Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή - Τηλέφωνο: 2106396311
E-Mail: viv-agp3@otenet.gr

Την Κυριακή (30/3) στις 11.30 το πρωί στον υπαίθριο χώρο του Αθλητικού ΚέντρουΜάρκος Παπαδάκης  τα παιδιά στο Κάτω Χαλάνδρι θα φτιάξουν τη γειτονιά τους αλλιώς, μέσα από τη φαντασία τους και με τη δύναμη των παραμυθιών!
Με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας τα παιδιά θα δημιουργήσουν και θα χρωματίσουν τις δικές τους ιστορίες σε μια διαφορετική συνέλευση με πολλά χαμόγελα, για την πόλη που ονειρευόμαστε.

 Διεύθυνση : Σοφ. Βενιζέλου & Σαρανταπόρου


*Η διαδικασία είναι η εξής:



Δημιουργούνται δυο ομάδες. Η μια περιλαμβάνει τους γονείς και η άλλη τα παιδιά.

-Στην αρχή ο διατροφολόγος συζητά με τα παιδιά και τα ενημερώνει με απλά λόγια για τους βασικούς κανόνες της σωστής διατροφής

-Την ίδια ώρα, με αφορμή το βιβλίο, συζητάμε με τους γονείς για το ρόλο που πρέπει να παίζουμε εμείς οι γονείς ώστε τα παιδιά μας να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.

Στη συνέχεια γίνεται αλλαγή στα γκρουπ

-Ο διατροφολόγος ενημερώνει τους γονείς για το ποιες είναι οι σωστές διατροφικές συνήθεις, αλλά και για τους τρόπους που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα, όπως είναι τα παχύσαρκα και ολιγόφαγα παιδιά, οι διατροφικές διαταραχές κ.α

-Μαζί με τα παιδιά και με βάση τα όσα μόλις έχουν ακούσει, αφού παίξουμε κάποια βιωματικά παιχνίδια, δημιουργούμε παραμύθια που να έχουν σχέση με τη διατροφή. Στην αρχή αυτοσχεδιάζουμε χρησιμοποιώντας τη «Μαγική τράπουλα» και στη συνέχεια καλούμε τα παιδιά να ολοκληρώσουν το «Πράσινο Παραμύθι» καλώντας τα να βρουν τρόπους ώστε να πείσουν τους φίλους και τους συμμαθητές τους να τρέφονται σωστά.  

Την τελευταία ώρα ενώνονται τα γκρουπ και όλοι μαζί βγάζουμε συμπεράσματα και μοιραζόμαστε αυτά που μάθαμε. Διαβάζουμε και κάποια από τα παραμύθια των παιδιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου