Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ένα παραμύθι από το Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Καλαμάτας





Το Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου της Καλαμάτας συνεχίζει να μας μαγεύει. Σε παλιότερη εκπομπή στον Ifeelkid μας έστειλαν ένα όμορφο παραμύθι κι έτσι κι εμείς τους στείλαμε το μικρό μας δωράκι. Μια Μαγική Τράπουλα για να φτιάξουν καινούργια παραμύθια. 
Κι έτσι να που μας ήρθε σήμερα το παρμύθι τους για τη διατροφή. Ένα παραμύθι που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη εκπομπή με τον Βασίλη Ραΐση και το συνέχισαν τα παιδιά. Το παραμύθι θα το διαβάσουμε κι αύριο στην εκπομπή με καλεσμένη την Κωνσταντίνα Τασσοπούλου.
Όμως να πω ότι με συγκίνησε που έψαξαν με τις δασκάλες τους τα Χρωματιστά μας Παραμύθια και έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το Κόκκινο και το Κίτρινο:


Να και το παραμύθι τους, που θα το ακούσετε αύριο στις 7 το απόγευμα

Το Παραμύθι της Διατροφής

Μία φορά και έναν καιρό ήταν μία πριγκίπισσα που δεν μπορούσε να φάει τίποτα. Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα έβγαλαν τελάλη ότι δεν έτρωγε και ήταν αδύνατη. Δεν έτρωγε λαχανικά, ούτε φρούτα, ούτε ψάρια. Έτσι η πριγκίπισσα Σοφία που ήθελε να παντρευτεί έναν άξιο άνδρα που θα πέρναγε όλες τις δοκιμασίες και να κάνει παιδιά δεν μπορούσε γιατί ήταν άρρωστη και ήταν στο κρεβάτι γιατί δεν έτρωγε υγιεινά . Έτρωγε μόνο ζαχαρωτά και μπισκότα σοκολάτας.
 Έτσι λοιπόν ο πρίγκιπας έπρεπε να ανέβει στο βουνό για να μαζέψει λαχανικά και φρούτα που έχουν βιταμίνες για να γίνει καλά. Μετά πηγαίνει στην αγαπημένη του με όλα τα υγιεινά τρόφιμα μαζί με το γάλα και το κρέας. Έτσι λοιπόν σταματάει αμέσως τα ζαχαρωτά και αρχίζει να τρώει σωστές τροφές …..
Τις επόμενες μέρες έγινε καλά, βγήκε ο ήλιος και άρχισαν οι ετοιμασίες του γάμου ….
 Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου