Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Η Μυρτώ Πανάγου στον Ifeelkid

Πέμπτη 22 Μαΐου στις 7μμ στον Ifeelkid και στην Παραμυθοκουζίνα είναι καλεσμένη η ηθοποιός Μυρτώ Πανάγου


Την είδα πριν από λίγες μέρες στην παράσταση "Το κλειδάκι της καρδιάς". Ένα πολύ όμορφο θεατρικό έργο για παιδιά εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα "Η καρδιά της βασιλοπούλας" κι ένα λαϊκό παραμύθι με τον τίτλο "Το πιο γλυκό ψωμί" .

Με εντυπωσιάσε ο τρόπος που περνούσε από τον ένα ρόλο στο άλλο και ακτάφερενε να σε πείεθι -επί σκηνής- πως είναι πολλά και διαφορετικά πρόσωπα.
Η Μυρτώ Πανάγου είναι αναμφίβολα μια ταλαντούχα νέα ηθοποιός που αποδεικνύει πως το απιδικό θέατρο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση!
Και δεν είναι μόνον αυτό.
Διαβάζω στο storybox.gr :


Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και τελειόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συν-σκηνοθετήσει και παίξει με τους Ηλία Βογιατζηδάκη και Νατάσα Παπανδρέου, στις παραστάσεις: «Ιστορία κατεύθυνσης» βασισμένο σε μικρές και μεγάλες ιστορίες μέσα από τις σελίδες του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), «Χταποδάκια και άλλα διηγήματα» βασισμένο σε διηγήματα των Μ. Καραγάτση, Κ. Ταχτσή, Μ. Χάκκα, Δ. Χατζή, Ντ. Χριστιανόπουλου (Bios) καθώς και την performance «O φοβερός σκελετός» του Ά. Γκίνσμπεργκ (Page 31 Festival, Camp!). Επίσης, στην performance «Τα ταξίδια μου» πάνω σε κείμενα του Γ. Χειμωνά (Page 31 Festival, Camp!).
Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Αγαπημένοι» (σκην. Μ. Πανάδης, Ν. Παπανδρέου) , στις παιδικές παραστάσεις «Το κλειδάκι της καρδιάς» και «Τέσσερις εποχές – Ένα παραμύθι για την αγάπη» (σκην. Ελ. Βαρελτζή), «Ιλιάδος Προ-σχήματα» στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δήμου Αθηναίων (σκην. Δ. Λιγνάδης), «Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» (σκην. Γ. Κακλέας), καθώς και στην ταινία «Luton» του Μ. Κωνσταντάτου.

Μπορείτε να διαβάσετε και την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή της εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου