Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Σεμινάριο στη Λάρισα με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: Ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα

Σεμινάριο με θέμα την Μουσειακή Εκπαίδευση πραγματοποιείται την Τετάρτη 11 Μαΐου από τις 5.30 έως τις 8.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Διαχρονικού Μουσείου  Λάρισας.Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

5.00 - 5.30 Εγγραφές - Χαιρετισμοί
5.30 - 6.30 Εισηγήσεις
Α. «Εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά Εργαστήρια: Μια άλλη διάσταση της δράσης ενός Μουσείου: Το παράδειγμα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης», Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, Σχολική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 Β. « Γνωρίζω την πόλη μου -μαθαίνω την ιστορία της/ Αξιοποιώντας το παραμύθι και τη μυθοπλασία», Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος –συγγραφέας, συνεργάτης του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

6.30 - 7.00  Ξενάγηση στο Μουσείο, από τους κ. Σδρόλια, κ. Τουφεξή Γ., Κατακούτα Σ., Τσιάκα Α.
7.00 – 8.00 Βιωματικές Δράσεις στο Μουσείο από την κ. Κανταρτζή και τον κ. Στοφόρο
8.00 - 8.30 ΣυζήτησηΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΔΡΙΑΣ
Το σεμινάριο συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων), τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης & Πρ. Αγ. Π.Ε. Λάρισας, τους Σχολικούς Συμβούλους Δ.Ε. Λάρισας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
 
Την Επιστημονική ευθύνη του σεμιναρίου έχουν η Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, Σχολική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της  Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Στο σεμινάριο θα συμμετέχει ως εισηγητής και ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Στοφόρος συνεργάτης του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
 
Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και εντάσσεται στα πλαίσια του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με σκοπό την στήριξη των εκπαιδευτικών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) του Δικτύου.
 
 

Στην έναρξη του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις συμμετοχές  σχολείων του Νομού Λάρισας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου». Τα σχολεία του Νομού Λάρισας έλαβαν διακρίσεις στην Τελετή Βράβευσης που έγινε στο Μουσείο Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου