Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ο χαμένος μύθος του Αισώπου

Η Ρόδη και ο Λυκούργος πηγαίνουν για διακοπές στη Σάμο με τους γονείς τους και τα πάντα στην αρχή τους φαίνονται βαρετά, και γίνονται ακόμη χειρότερα, φθάνοντας στο Καρλόβασι για να φιλοξενηθούν στο σπίτι του θείου Πυθαγόρα και της  θείας Διαμαντούλας. Ένα σπίτι «χωρίς σύνδεση με το ίντερνετ, γεμάτο παλιατζούρες, με τηλεόραση για το μουσείο, και με μπάνιο από το 1821!» 

Κι ενώ η απογοήτευσή τους είναι μεγάλη, όλα αλλάζουν όταν γνωρίζουν καινούργιους φίλους και με οδηγό τον …θεότρελο θείο τους ανακαλύπτουν την ιστορία και τη μοναδική φυσική ομορφιά της περιοχής. Δάση, παραλίες, ποτάμι, καταρράκτες, τόποι άγνωστοι και γεμάτοι μαγεία.

Η εμφάνιση ενός μυστηριώδους δημοσιογράφου θα φέρει νέες ανατροπές. Θα πρέπει να λύσουν ένα γρίφο που θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη του μεγάλου μυστικού του Λυκούργου Λογοθέτη, «ένδοξου προγόνου τους» και ηγέτη της Επανάστασης του ’21 στη Σάμο.

Όμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κι ένας χαμένος μύθος του Αισώπου θα σταθεί η αιτία να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια

(Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου