Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κώδικας της Λέρου ταξιδεύει στα Χανιά!
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ, το βιβλιοπωλείο KOUKOUBOOK και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Στοφόρου

O ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ –Περιπέτεια στο νησί της Άρτεμης

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογος -ιστορικός

Δώρα Ανδρεαδάκη, αρθρογράφος parents24.gr

Γιούλα Κανιτσάκη, φιλόλογος -μέλος θεατρικών ομάδων

Koukoubook | Μπονιαλή 11- 19, Χανιά | T 2821057790

Να πω ότι είχα τη χαρά να βρεθώ και πάλι σε αυτό το όμορφο βιβλιοπωλείο των Χανίων, παρουσιάζοντας την περασμένη Άνοιξη την "Κούπα του Πτολεμαίου".
Όμορφος χώρος, όμορφοι άνθρωποι και ζεστή φιλοξενία.
Περάσαμε όμορφα, κι ελπίζω να περάσουμε ακόμη καλύτερα.
Πέρσι είχαμε απευθυνθεί κυρίως στα παιδιά. Όμως οι μεγάλοι είναι ...ζηλιάρηδες!

Παραπονέθηκαν κι έτσι αυτή τη φορά είπαμε να τους κάνουμε το χατίρι και να τους αφιερώσουμε την παρουσίαση που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια παρέα από αγόρια και κορίτσια ταξιδεύει για διακοπές στη Λέρο.
Εκεί τα παιδιά θα γνωρίσουν καινούριους φίλους και θα ζήσουν μια συναρπαστική αλλά συγχρόνως επικίνδυνη περιπέτεια, αφού, προσπαθώντας να διαφυλάξουν ένα έγγραφο μοναδικής σημασίας για την ιστορία του νησιού, θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια αδίστακτη συμμορία.
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο καλοκαίρι, θάλασσα, ζήλιες, παιδικούς έρωτες και... μερικούς ενηλίκους που συχνά φέρονται σαν παιδιά.
Αλλά και με ένα σπουδαίο και επίκαιρο κοινωνικό μήνυμα, μια που ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο μικρός Ελίας, πρόσφυγας από τη Συρία. Μαζί με την οικογένειά του θα γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της εποχής, θα γευτεί όμως και τη ζεστασιά της αλληλεγγύης και της φιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου