Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδες από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Η τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ήταν γεμάτη με ξεχωριστές εμπειρίες και δράσεις για το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.


Συνεργάτες του Μουσείου με επικεφαλής την Πρόεδρό του και Σχολική Σύμβουλο Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή είχαν τη  ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ημερίδες θέματα που αφορούν στη Μουσειακή Αγωγή και τη συμβολή της στην εκπαιδευτική διαδικασία και να υλοποιήσουν σχετικά εργαστήρια.
Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν:

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας -Επιμορφωτική Συνάντηση της 65ης Περιφέρειας Π.Ε. Αττικής με Σχολικό Σύμβουλο τον Αχιλλέα Μίτιλη

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων της 62ης Περιφέρειας Π.Ε. Αττικής με Σχολική Σύμβουλο τη Βαρβάρα Νίκα

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων -Επιμορφωτική Ημερίδα της 60ης Περιφέρειας Π.Ε Δυτικής Αττικής με Σχολικό Σύμβουλο τον Βασίλη Παπαδημητρακόπουλο.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας -Ημερίδα της 59ης Περιφέρειας Π.Ε Δυτικής Αττικής με Σχολικό Σύμβουλο τον Γεώργιο Παπαγεωργίου

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις ημερίδες και στα εργαστήρια με πολλές δημιουργικές ιδέες, αποδεικνύοντας πως η διαδικασία της μάθησης και της επιμόρφωσης μπορεί να γίνει διασκεδαστική.

Εισηγητές εκ μέρους του Μουσείου ήταν:
-Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή, Σχολική Σύμβουλος -Πρόεδρος Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
-Δρ. Κατερίνα Καζέλα, Σχολική Σύμβουλος -Δρ. Παιδαγωγικών Επιστημών
-Γιολάντα Τσορώνη -Γεωργιάδη, Συγγραφέας- Εκπαιδευτικός
-Άντα Ευαγγέλου, Εκπαιδευτικός
-Νίκη Κάντζου, Συγγραφέας -εκπαιδευτικός
-Άλκηστις Γεωργούλη, Μουσειοπαιδαγωγός
-Κώστας Στοφόρος, Συγγραφέας -Δημοσιογράφος


Ανάμεσα στα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, όπως το «Παλιό Σχολείο», «Περπατάω με την τάξη μου στη Πλάκα», και αναδείχθηκαν θέματα  όπως οι τεχνικές εμψύχωσης (χρήση κούκλας, τεχνικές  θεάτρου) , η αξιοποίηση της επίσκεψης στο μουσείο για τη διδασκαλία της γλώσσας κ.α. 


Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και αναδείχθηκε η ανάγκη και η σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών η οποία μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την εκπαιδευτική διαδικασία και την οικοδόμηση μιας πιο δημιουργικής σχέσης με τους μαθητές.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στους Σχολικούς Συμβούλους, στους Διευθυντές των Σχολείων που φιλοξένησαν τις ημερίδες και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε όλη τη διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου