Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κωστής Μακρής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και ΕκπαίδευσηςΣυγγραφείς στα θρανία

Βιωματικό Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) και οι εκδόσεις Πατάκη σας καλούν στο Βιωματικό Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς με αφορμή το βιβλίο του  Κωστή Μακρή «Η Εβίτα που νίκησε τα Αποθαρρύνια»
Την παρουσίαση θα κάνουν η μουσειοπαιδαγωγός Τίνα Χαραλάμπους -Περδίκη και ο συγγραφέας Κωστής Μακρής.

Είσοδος ελεύθερη – Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Για κρατήσεις θέσεων: info@ekedisy.gr
Πληροφορίες:  τηλ. 210 3250341

Για τον συγγραφέα

Ο Κωστής Μακρής γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Είναι ζωγράφος-γραφίστας και ασχολείται με το έντυπο, τη διαφήμιση και την οπτική επικοινωνία. Έχει γράψει και το βιβλίο για παιδιά Ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες  (Εκδόσεις Πατάκη)

Για το βιβλίο (κριτική από το literature.gr)

«Τι είναι τα Αποθαρρύνια, παππού;» ρωτούσε η Εβίτα.

«Κάτι αχώνευτα καλικαντζαράκια είναι, Εβιτούλα μου, που συνέχεια μας αποθαρρύνουν! Γι’ αυτό χρειαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι, και κυρίως τα μικρά παιδιά, κάποιον να μας ενθαρρύνει, να μας δίνει θάρρος και δύναμη να πετύχουμε αυτά που θέλουμε»

«Η Εβίτα που νίκησε τα Αποθαρρύνια» του Κωστή Μακρή, απ’ όπου και το απόσπασμα, είναι ένα βιβλίο γραμμένο με κέφι και χαμόγελο. Κι αυτό φαίνεται σε κάθε σελίδα του. Ένα βιβλίο διασκεδαστικό που σου μεταδίδει κι εσένα που το διαβάζεις μια διάθεση να κάνεις πράγματα. Ο συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, μας μεταφέρει στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, όπου προετοιμάζονται να γιορτάσουν αυτό που λένε «Επέτιόζμας». Η μικρή Εβίτα φιλοξενείται εκεί για να βοηθήσει την άλλη μέρα στις ετοιμασίες της γιορτής…

Όμως να που της έρχεται μια τρελή ιδέα καθώς πέφτει να κοιμηθεί. Να φτιάξει αυτή τα γλυκά και να κάνει έκπληξη στη γιαγιά και στον παππού, που -καμιά φορά- όλες αυτές οι δουλειές τους κάνουν να καβγαδίζουν. Μπορεί να τα καταφέρει όμως; Ή θα τα κάνει θάλασσα. Τα μικρά κι απαίσια Αποθαρρύνια προσπαθούν να της «βάλουν μυαλό», να την αποτρέψουν από τα σχέδια της. Όμως να που εμφανίζονται τα Ενθαρρύνια, ο Πανταμπορής, τα Προσπαθόντα, ο Ακουναμαθένης κι άλλοι σύμμαχοι, που στέκονται στο πλευρό της και της δίνουν θάρρος. Με χιούμορ, τρυφερότητα και πολλά ωραία λογοπαίγνια, μέσα από μια απλή ιστορία ο συγγραφέας μας δείχνει, σε μικρούς και μεγάλους πως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Να τολμούμε. Να μην ακούμε αυτή τη μικρή φωνή που όλοι έχουμε μέσα μας και μας οδηγεί συχνά στην αδράνεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου