Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Φεστιβάλ Παραμυθιού: από το Χαλάνδρι στην Πλάκα


Το περασμένο Σάββατο 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Χαλανδρίου στο πλαίσιο των δράσεων για το Φεστιβάλ Παραμυθιού Χαλανδρίου.  
 
Το σεμινάριο αυτό είχε ως σκοπό την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη δημιουργία παραμυθιών μαζί με τα παιδιά, βασισμένων στην ιστορία της κάθε περιοχής του Χαλανδρίου, όπου εστιάζονται οι δράσεις του Φεστιβάλ (Πολύδροσο, Συνοικισμός, Κάτω Χαλάνδρι, Πλατεία Χαλανδρίου). Στο πλαίσιο του σεμιναρίου πραγματοποιηθηκε εκπαιδευτικός περίπατος στην Πλάκα. 
Μαζί μας και ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης που μοιράστηκε την εμπειρία του περιπα΄του μαζί με τους εκπαιδευτικούς.
Ξεκινήσμαε από την οδό Τριπόδων, μιλώντας για το αρχαίο θέατρο αλλά και για τον ελληνικό κινηματογράφο, επισκεφθήκαμε το μνημείο του Λυσικράτη, ανηφορίσαμε στα Αναφιώτικα...
Μετά τον περίπατο, στην παλιά σχολική τάξη του Μουσείου, με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας της Μυθολογίας οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν παραμύθια εμπνευσμένα από τον περίπατό τους.
Ο Λόρδος Βύρωνας ερωτεύθηκε τη Βίβιαν Λι, ενώ αντίπαλος στην ισοτρία ήταν ο Τζιμ Μόρισον που κέρδισε την καρδιά της Βίβιαν με μια καντάδα!
Αυτά και άλλα ...σουρεαλιστικά έδειξαν πως η φαντασία δεν έχει σύνορα! 



Τη Τετάρτη 22 Μαρτίου ολοκληρώνεται και το Σεμινάριο για όλους που πραγματοποιείται στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.
Αυτή τη φορά θα είναι μαζί μας και η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χαλανδρίου.

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα Αμαρυσία παρουσίασε ένα πραγματικά εξαιρετικό αφιέρωμα στο Φεστιβάλ με τον τίτλο: Όλο το Χαλάνδρι μια Παραμυθούπολη.




Οι δράσεις συνεχίζονται στα σχολεία και θα κορυφωθούν τον Μάιο με τέσσερις βραδιές παραμυθιού

- Τα παραμύθια της Μικρασίας, Σάββατο 13 Μαΐου – Συνοικισμός
- Τα παραμύθια της φύσης, Κυριακή 14 Μαΐου – Θέατρο Ρεματιάς
- Τα παραμύθια των αμπελιών, Δευτέρα 15 Μαΐου – Κάτω Χαλάνδρι
- Τα παραμύθια των νερών, Τρίτη 16 Μαΐου – Πλατεία Χαλανδρίου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου