Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Στη Σάμο και στη Λέρο: παρουσιάσεις, εξερευνήσεις και βραδιά παραμυθιούΑφήνοντας τον Ιούνιο και μπαίνοντας στον Ιούλιο θα έχω τη χαρά να ταξιδέψω σε δυο πολύ αγαπημένα νησιά: Τη Σάμο και τη Λέρο.

Στάση πρώτη, Καρλόβασι, Παρασκευή 30 Ιουνίου, 8 το βράδυ -Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου


Αποτέλεσμα εικόνας για Χατζηγιάννειο Κτίριο βιβλιοθηκη Πανεπιστημίου


Οι εκδόσεις Μίνωας, η Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου και το βιβλιοπωλείο Spiritσας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου «Ο χαμένος μύθος του Αισώπου» στο Χατζηγιάννειο Κτίριο της Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έρη Ρίτσου, συγγραφέας, ο Λουκάς Τζόγιας, μουσικός – ποιητής, η Μαρία Πρεσβέλου, μέλος της χορωδίας Ηδύλη και ο συγγραφέας. 

Αποσπάσματα επιλέγουν οι φιλόλογοι και θα διαβάσουν μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων 

Ευχαριστούμε την ΕΟΣ Σάμου για το τοπικό γλυκό κρασί που θα προσφερθεί μετά την παρουσίαση του βιβλίου. 


Στάση δεύτερη, Πλάτανος Λέρου, Σάββατο 1η Ιουλίου, 8 το βράδυ -Δημοτική Βιβλιοθήκη

Οι εκδόσεις Μίνωας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου και το Βιβλιοπωλείο το Στέκι σας καλούν σε ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού.

Ξεκινώντας από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα αναζητήσουμε έναν Χαμένο Μύθο του Αισώπου που είναι κρυμμένος στον Πλάτανο.

Οι «κακοί» το έσκασαν από τη Σάμο και βρέθηκαν στη Λέρο, όπου έκρυψαν τον Μύθο. Εμείς θα μπορέσουμε να τον ανακαλύψουμε;Βοηθοί στην εξερεύνησή μας θα είναι ο Υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δημήτρης Σταματέλος, η Νηπιαγωγός και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Λέρου Φανή Ιωαννίδου και ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Στοφόρος


Στάση τρίτη, Αγία Μαρίνα Λέρου, Κυριακή 2 Ιουλίου, 8 το βράδυ -Φάρος


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου σας καλεί σε μια βραδιά παραμυθιού δίπλα στη θάλασσα, στον Φάρο στην Αγία Μαρίνα.

Με αφορμή τα βιβλία «Ο Κώδικας της Λέρου» και «Η πέμπτη πόλη των Δωριέων» (εκδόσεις Κέδρος), μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν και  θα παίξουν παραμύθια βασισμένα στην ιστορία της Λέρου με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών.

Μαζί μας ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος, η εκπαιδευτικός Έλενα Κτιστάκη και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Μαρίνας που μας έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου