Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Επιτέλους, Σάμος!

Αποτέλεσμα εικόνας για Σάμος καταρράκτες ποτάμι
Αποτέλεσμα εικόνας για Σάμος καταρράκτες ποτάμι

"... Για μία φορά είχε δίκιο ο μπαμπάς που τους είχε τρελάνει με το Καρλόβασι. Αυτός ο καταρράκτης ήταν το πιο ωραίο μέρος που είχε δει στη ζωή της.

-Τι λέτε; Σκαρφαλώνουμε; είπε ο μπαμπάς και άρχισε να ανεβαίνει τον καταρράκτη. Έχει κι άλλον!
Οι μαμάδες αυτή τη φορά έμειναν πίσω και μόνο τα παιδιά ακολούθησαν τον μπαμπά. Το τοπίο γινόταν όλο και πιο μαγικό.  Δεν ήξεραν πώς να δείξουν τη χαρά τους. Πετούσαν νερά ο ένας στον άλλο, καθώς μικρές αχτίδες του ήλιου κατάφερναν πού και πού να περάσουν μέσα από τα φυλλώματα και, πέφτοντας πάνω στις σταγόνες, έφτιαχναν μικροσκοπικά ουράνια τόξα, που χάνονταν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Τα πρόσωπά τους έλαμπαν. Ο Λυκούργος είχε αφεθεί στη γοητεία της μικρής Μπέρτα, που το γάργαρο γέλιο της έφερνε σε όλους ευφορία.

Ο μπαμπάς τούς κοιτούσε με μικρά τσιμπήματα μελαγχολίας και απέραντη τρυφερότητα. Λες να ερχόταν η πρώτη αγάπη για τον μικρό του; Αυτή που πάντα σου αφήνει μια μικρή γλυκιά πληγή; ..."

(Κώστας Στοφόρος, Ο χαμένος μύθος του Αισώπου, εκδόσεις Μίνωας)

Διαβάζω σελίδες και ετοιμάζομαι. Παλιοί και νέοι φίλοι ετοιμάζονται κι αυτοί για την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, όπου στο Χατζηγιάννειο κτίριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου θα παρουσιάσουμε το βιβλίο. Θα είναι εκεί η Έρη Ρίτσου συγγραφέας, ο Λουκάς Τζόγιας, μουσικός – ποιητής, η Μαρία Πρεσβέλου, μέλος της χορωδίας Ηδύλη αλλά και πολλοί άλλοι:
-Μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων που θα διαβάσουν αποσπάσματα που επέλεξαν οι φιλόλογοι του σχολείου
-Μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο με ζωγραφιές και Σαμιώτικα τραγούδια
-Άνθρωποι της ΕΟΣ Σάμου γιατί χωρίς το μοναδικό Σαμιώτικο κρασί, τίποτα δεν γίνεται! 

Ανυπομονώ σαν μαθητής πριν τη σχολική εκδρομή. Να δω πάλι τόπους και ανθρώπους. Να περιπλανηθώ στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα είμαι εκεί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου