Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Κροκοδείλια δάκρυα για τον Σαρωνικό

Αλκυόνη: το θύμα της οικολογικής καταστροφής στη Σαλαμίνα - Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Πόσο μου τη δίνουν όλοι αυτοί οι καλοί και ψυχοπονιάρηδες συμπολίτες μου που μόλις βγήκαν από τον βαθύτατο ύπνο τους, σοκαρισμένοι από τις εικόνες της ρύπανσης στον Σαρωνικό.
Τα βάζουν με την Κυβέρνηση και με τις αρχές, μαζεύουν υπογραφές, γράφουν διάφορα σπαραξικάρδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοτσάρουν και μια φωτογραφία της αλκυόνας και... αυτά!

Είναι οι ίδιοι ακριβώς που διαμαρτύρονται όταν μπαίνουν κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι΄ίδιοι που μέχρι χθες μας έλεγαν πως προστατεύοντας το περιβάλλον διώχνουμε τους ξένους επενδυτές.
Οι ίδιοι που δεν θέλουν να ξέρουν τι γίνεται στη Χαλκιδική. Που σπεύδουν να στηρίξουν τους εργαζόμενους που με τις ευλογίες της Eldorado Gold ζητούν να καταστρατηγηθούν στοιχειώδεις κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος για να μη χαθούν θέσεις εργασίας.
Είναι οι ίδιοι που αγνοούν -ή μάλλον τυφλώνονται λόγω οπαδικών προτιμήσεων- τι ακριβώς σχεδιάζεται να γίνει με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και παράλληλα δεν θέλουν να ξέρουν για τις δεξαμενές -βόμβες που επεκτείνονται στη Δραπετσώνα.
Οι ίδιοι που ζητούν να γεμίσει τσιμέντο το Ελληνικό για να ...αναπτυχθούμε.
Οι ίδιοι που αγνοούν τι γίνεται στην κοντινή μας Γκιώνα που ρημάζεται από τα μεταλλεία βωξίτη.
Οι ίδιοι που τόσα χρόνια δεν γνώριζαν τι ακριβώς γίνεται στη Μήλο.
Οι ίδιοι που ωρύονται μόλις κάποιος αγγίξει το ...πολύτιμο κεφάλαιο των Ελλήνων εφοπλιστών. Που αγαπούν τόσο τη χώρα ώστε είναι έτοιμοι να κινηθούν κάτω από οποιαδήποτε σημαία, αρκεί αν μη μειωθούν τα υπέρογκα κέρδη τους.
Οι ίδιοι που χειροκρότησαν την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και συνωθούνται στο παράνομο Mall του γνωστού επενδυτή.

Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια. Αύριο θα έχουν ξεχάσει τον "σπαραγμό" τους και θα πετάξουν τα σκουπίδια τους όπου βρουν, τις γόπες τους στην παραλία, εννοείται πως δεν θα ανακυκλώσουν, θα χρησιμοποιούν όσο πιο πολλά πλαστικά μπορούν, θα αφήνουν το σκυλάκι τους να μας γεμίζει τα πάρκα με τα ...απορίμματά του, θα ανάβουν μονίμως τα ερ κοντίσιον, θα κοροϊδεύουν τους γραφικούς που μιλούν για το "φαινόμενο θερμοκηπίου" και θα λοιδωρούν τους οικολόγους που δεν θέλουν την "ανάπτυξη"...

Με προκαλούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου