Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Γιατί το Pen Greece τώρα; -Εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

 


ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΟΙ:

Kätlin Kaldmaa, γραμματέας PEN International, πρόεδρος PEN Estonia, Χρήστος Οικονόμου, συγγραφέας και μέλος προσωρινής διοίκησης PEN GREECE, Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφος, συντονίστρια Athens Culture Net, μέλος προσωρινής διοίκησης PEN GREECE, Δημήτρης Σωτάκης, συγγραφέας, μέλος προσωρινής διοίκησης PEN GREECE. Συντονίζει η Ντίνα Σαρακηνού, συγγραφέας, διευθύντρια Literature.gr, μέλος προσωρινής διοίκησης PEN GREECE.

29/11/2020 στις 10 το πρωί

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
LITERATURE



Tο PEN INTERNATIONAL είναι ένα διεθνές δίκτυο συγγραφέων και ανθρώπων του βιβλίου, που ιδρύθηκε το 1921 στο Λονδίνο, για την προώθηση της λογοτεχνίας, τη συνεργασία μεταξύ συγγραφέων και λογοτεχνιών των χωρών καθώς και για την προάσπιση της ελευθέριας του λόγου των δημιουργών του λόγου. Στο διεθνές συνέδριο, που έγινε, ψηφιακά, πρόσφατα στο Λονδίνο με τίτλο «100 years of celebrating literature and protecting freedom of expression» και συγκεκριμένη θεματική (Freedom of Expression in the Time of Pandemic), ψηφίστηκε από τα μέλη του και με μεγάλη πλειοψηφία, η προτεινόμενη δημιουργία του PEN GREECE. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα σύντομο χρονικό των προσπαθειών και πρωτοβουλιών, των στοχεύσεων, των επόμενων ενεργειών καθώς και οι δυνατότητες διασύνδεσης με τους διεθνείς εταίρους του δικτύου για την προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό και τη συμβολή του PEN GREECE στη διαφύλαξη της ελευθερίας της έκφρασης.



Το Literature.gr είναι διαδικτυακό περιοδικό, επικεντρωμένο στη λογοτεχνία και στις τέχνες. Δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2013, με σκοπό την προβολή, διάδοση και ανάδειξη της λογοτεχνίας, μέσα από το έργο των σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών αλλά και τη γνωριμία του αναγνωστικού κοινού με τη νεωτερική σκέψη των ξένων λογοτεχνών. Επιλεγμένη ύλη του παρουσιάζεται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Το περιοδικό στελεχώνεται από μια ισχυρή ομάδα συνεργατών, φιλοξενεί συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών, κριτικές, αφιερώματα και νέα από τον εγγύτερο χώρο της τέχνης. Τον Δεκέμβριο του 2015 το Literature.gr θέσπισε το ετήσιο, Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο: The Literature.gr Phrase of The Year Prize, με το οποίο τιμώνται ένας Έλληνας και ένας ξένος λογοτέχνης για το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου