Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Περίπατος και συζήτηση για το Ολοκαύτωμα στη "Θρυαλλίδα"

 


Με χαρά θα συμμετέχω κι εγώ σε αυτή την εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Σύλλογος Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβαση "Θρυαλλίδα" (Ηρακλειδών 11- Θησείο) τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.
Μετά τον περίπατο θα έχω τη χαρά αν μιλήσω για το βιβλίο του Θρασύβουλου Ορ. Παπαστρατή "Ιστορία των Εβραίων της Αλεξανδρούπολης" (εκδόσεις "Το δόντι"), το οποίο υπήρξε πολύτιμη πηγή και για το δικό "Μακρύ ταξίδι του Καραβάτζο- περιπέτεια στη Θράκη" (εκδόσεις Κέδρος)

Η ανακοίνωση:
"Συνεχίζουμε τις Κυριακάτικες συναντήσεις με την ιστορία της γειτονιάς και της πόλης μας, και σας προσκαλούμε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στον χώρο του Μνημείου Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στον πεζόδρομο της οδού Ερμού (ακριβώς δίπλα από το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων)
📣
Θα συναντηθούμε με τον κ. Θρασύβουλο Παπαστρατή, νομικό, ιστορικό, μελετητή της ιστορίας των λαών της Βαλκανικής και του Εβραϊκού Ελληνισμού.
📣
Μετά από μια μικρή ξενάγηση στην γειτονιά και στις συναγωγές που είναι πλησίον του μνημείου θα επιστρέψουμε στην Θρυαλλίδα και θα συνεχίσουμε την συζήτηση για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας στην πόλη μας και στην γειτονιά μας"


📞
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου στο 6945783089 με sms ή με μήνυμα στο viber και στο email thryallidasyllogos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου