Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Σεμινάριο: Δημιουργία και αξιοποίηση διαδραστικού (interactive), εκπαιδευτικού, ψηφιακού υλικού με το Canva


 

Στο πλαίσιο του Δικτύου «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» (https://schoolsnetwork.weebly.com/ ) το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει ένα διαδραστικό σεμινάριο την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00 (διαδικτυακά).

 

Θέμα: Δημιουργία και αξιοποίηση διαδραστικού (interactive), εκπαιδευτικού, ψηφιακού υλικού με το Canva

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγούς και δασκάλους) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να δημιουργούν το δικό τους ψηφιακό υλικό με τον πιο εύκολο τρόπο, με την πλατφόρμα δημιουργίας ψηφιακού υλικού «Canva».

Η «Canva» είναι μία online πλατφόρμα, η οποία βασίζεται στη φιλοσοφία Cloud, δηλαδή ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί online την πλατφόρμα και οι δημιουργίες του αποθηκεύονται στο cloud και μπορεί να τα επεξεργαστεί ανά πάσα στιγμή.

Η «Canva» ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο με το οποίο ο χρήστης μπορεί να οπτικοποιήσει με εντυπωσιακό τρόπο τις πληροφορίες και τα δεδομένα που διαθέτει.

 

Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει πολλά και διάφορα γραφικά όπως αφίσες, παρουσιάσεις, κόμικς, σχέδια μαθήματος, ημερολόγια, αναρτήσεις συγκεκριμένα για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Facebook, LinkedIn κ.ά.), εξώφυλλα, infographics, διαφημίσεις, φυλλάδια και όχι μόνο.

Όλα τα πιο πάνω μπορεί κάποιος να τα δημιουργήσει χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων γνώσεων γραφίστα. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για συσκευές Android και iOs.

Το ψηφιακό υλικό που μπορεί να δημιουργηθεί στην «Canva» ποικίλλει και διαφέρει αναλόγως τη φαντασία του κάθε εκπαιδευτικού.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα αναδειχθούν οι βασικές λειτουργίες της «Canva» μέσα από τη δημιουργία διαδραστικού ψηφιακού υλικού και ψηφιακού βιβλίου (eBook)

 

Θεματικές εργαστηρίου:

Δημιουργία ενός ψηφιακού βιβλίου (eBook) με την Canva.

Δημιουργία διαδραστικού ψηφιακού υλικού με την Canva.

 

Σημαντικό για την παρακολούθηση του σεμιναρίου:

Η δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα δημιουργίας ψηφιακού υλικού «Canva».


Εισηγητής: Σπύρος Σπύρου, Διευθυντής στο Κολλέγιο Ρόδου, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου


Όσοι/ες ενδιαφέρονται συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής εδώ

Θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος συμμετοχής.

Οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ηλεκτρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου