Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τιμητική βραδιά για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μακρή στα Καστέλλια

 


Τιμητική βραδιά για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μακρή στα Καστέλλια

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 17 Απριλίου η τιμητική βραδιά για τον διεθνούς φήμης Καστελλιώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Μακρή, που συνδιοργάνωσαν η πολιτιστική ομάδα ΤΑΓΑΡ (Tagar), η Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καστελλίων .

Στην πραγματικά κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κινηματογραφικές στιγμές μια πολύ σημαντικής καλλιτεχνικής πορείας.

Είδαμε τις «Άχνες» από την «Απολογία του Σωκράτη», μερικά από τα περίφημα Caroseli και μια σύντομη ανασκόπηση κινηματογραφικών ταινιών, από το εμβληματικό «Εδώ Πολυτεχνείο», μέχρι το ντοκιμαντέρ για το Σεβέζο, αλλά κι εκείνο για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο κι από την «Καγκελόπορτα», τη ταινία που γκρέμισε τη λογοκρισία κινηματογραφικών έργων μέχρι το «Φράγμα» ή τους «Κεκαρμένους», που θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες μεταφορές λογοτεχνικών έργων στον ελληνικό κινηματογράφο.

Αφορμή για την εκδήλωση υπήρξε η έκδοση του βιβλίου του «Ήχος, κάμερα, κλακέτα… /Η ζωή μου χωρίς μοντάζ» (εκδόσεις ΟΤΑΝ).

Ο Δημήτρης Μακρής, μοιράστηκε μαζί μας αποσπάσματα από την ιστορία μιας ζωής αφιερωμένης στην επιθυμία να αφηγηθεί την πραγματικότητα μέσα από την κάμερα.

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου «Τα Καστέλλια», παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Χαλατσάς και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών Ιωάννης Μανανάς.



Οι Καστελλιώτες αγκάλιασαν την εκδήλωση, ενώ κι ο ίδιος ο σκηνοθέτης με μεγάλη συγκίνηση ανταποκρίθηκε στο θερμό καλωσόρισμα των συγχωριανών του.

Σχεδιάζεται ήδη η προβολή κινηματογραφικών έργων του το καλοκαίρι αλλά και αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου