Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Από τα εγκλήματα στην Αθήνα σε περιπάτους μυστηρίου στη Σάμο!

 


Αυτό το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου στις 11 πμ με σημείο συνάντησης το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα στο Ζάππειο, ξεκινάμε έναν περίπατο στη σκοτεινή πλευρά της πόλης με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Ωστόσο το επόμενο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας θα βρισκόμαστε στη Σάμο, για άλλα μυστήρια!

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Καρλόβασι
10.00 π.μ: Περίπατος Μυστηρίου στο Καρλόβασι με τον Κώστα Στοφόρο: Έγκλημα στα Βυρσοδεψεία
Ανακαλύπτουμε την τοπική ιστορία και τον ντετέκτιβ που κρύβουμε μέσα μας
Ξεκινώντας από την «καρέκλα του Ρίτσου», οδηγούμαστε μέσα από σημειώματα και γρίφους σε στοιχεία που είναι κρυμμένα σε διάφορα σημεία στην παραλία Καρλοβάσου και σχετίζονται με κάποιο φανταστικό «έγκλημα» που έγινε στα Βυρσοδεψεία. Ο περίπατος θα έχει ως σκοπό τόσο το να μιλήσουμε για τη σχέση του Γιάννη Ρίτσου με την πόλη όσο και τη γνωριμία με την ιστορία των βυρσοδεψείων του Καρλοβάσου. Ο περίπατος θα καταλήξει στο «Μουσείο Βυρσοδεψίας».
Οι συμμετέχοντες με όσα στοιχεία και αντικείμενα θα ανακαλύψουν στη διάρκεια του περιπάτου και αξιοποιώντας αποσπάσματα από βιβλία όπως «Το σφαγείο» του Α. Σεβαστάκη, «Το ταμπάκικο» του Κ. Καλατζή, τις «Καταραμένες πολιτείες» της Ε.Χουσνή, το «Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά» της Έρης Ρίτσου και τον «Χαμένο μύθο του Αισώπου» του Κ. Στοφόρου θα δημιουργήσουν τις δικές τους αστυνομικές ιστορίες, χωρισμένοι σε ομάδες.
Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 12 ετών και ενήλικες.
Σημείο και ώρα εκκίνησης: Καρέκλα του Ρίτσου, 10.00 π.μ.
Δήλωση συμμετοχών: Εκλεμέ Άννα, τηλ. 22730 27216. Προθεσμία για την δήλωση συμμετοχών: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Βαθύ
10.00: Περίπατος Μυστηρίου στο Βαθύ με τον Κώστα Στοφόρο: Έγκλημα στη Βιβλιοθήκη
Ανακαλύπτουμε την τοπική ιστορία και τον ντετέκτιβ που κρύβουμε μέσα μας. Ξεκινώντας από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, οδηγούμαστε μέσα από σημειώματα και γρίφους σε διάφορα στοιχεία που είναι κρυμμένα σε διάφορα σημεία στο Βαθύ και σχετίζονται με κάποιο φανταστικό «έγκλημα» που έγινε στη Βιβλιοθήκη.
Ανακαλύπτουμε την ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης, βρίσκουμε διάφορα αντικείμενα και με την ολοκλήρωση του περιπάτου χωριζόμαστε σε ομάδες, σχεδιάζουμε και παρουσιάζουμε τις δικές μας ιστορίες μυστηρίου, χρησιμοποιώντας τη «Μαγική Τράπουλα των Παραμυθιών», βασισμένοι σε όσα ανακαλύψαμε.
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την ιστορία της πόλης, αλλά και τον ντετέκτιβ που κρύβουμε μέσα μας. Στην δράση μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 8 έως 15 ετών.
Σημείο και ώρα εκκίνησης: Αυλή Βιβλιοθήκης Σάμου, 10.00 π.μ.
Δήλωση συμμετοχών: Πανυτσίδου Εβίτα, τηλ. 22730 27216. Προθεσμία για την δήλωση συμμετοχών: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου