Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Οι κουρελούδες της Πλατείας Προσκόπων: Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ....ο ψωριάρης !!



Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων

"Λίγα βήματα από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου και ανάμεσα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο Ωδείο Αθηνών, στο Λύκειο του Αριστοτέλη,στο Μουσείο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και δίπλα στο κτίριο Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων βρίσκεται το ...διατηρητέο ΕΡΕΙΠΙΟ της Πλατείας Προσκόπων !   

Βρωμερό και τρισάθλιο, λιγδιασμένο, λασπωμένο με βρωμόνερα, με κατσαρίδες και αρουραίους στο εσωτερικό του, ( ίσως και φίδια, δεν ξέρουμε ), εστία μόλυνσης όλης της περιοχής και πάνω απ΄ όλα  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ περιμένει το μέλλον του....

Βρωμόπανα όλων των χρωμάτων προσπαθούν να καλύψουν την ασχήμια του, όχι όμως και την κατάρρευσή του.

Σήμερα στην περιοχή αυτή της Αθήνας που πρωταγωνιστεί με τα κέντρα εστίασης, στην αρχή του Παγκρατίου, απέναντι από το άγαλμα Τρούμαν, στην ιστορική Πλατεία Προσκόπων  παρακολουθούμε την κατάρρευση του πολιτισμού μας !

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ σας παρακαλούμε εκ μέρους όλων των κατοίκων της περιοχής μας και σας προσκαλούμε σε συνάντηση στα γραφεία Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Πτολεμαίων 1) ,σε μέρα και ώρα που εσείς θα μας προτείνετε, ώστε να ακούσετε τις προτάσεις μας και μαζί να αποφασίσουμε για τα άμεσα βήματα προς την ιδιοκτησία του επικίνδυνου ερειπίου. 

Η ΠΡΟΛΗΨΗ δεν πρέπει να πεθάνει.  Ας μην " υποεκτιμούμε " την κατάσταση για να μην αντιμετωπίσουμε περιστατικά που δεν θέλουμε ούτε καν να σκεφτούμε . Με μιά σπίθα ή μιά καταιγίδα να μη θρηνήσουμε θύματα και μάλιστα παιδιά που παίζουν γύρω από την πλατεία. Και επειδή όπως πρόσφατα δηλώσατε " όπου λύνετε προβλήματα το μαύρο εξαφανίζεται ", ας εξαφανίσουμε αυτό τον σκουπιδότοπο - ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ από την ιστορική Πλατεία Προσκόπων και μακάρι, προλαμβάνοντας την κατάρρευση, να το αξιοποιήσουμε για το καλό όλων μας και της Αθήνας.

Περιμένουμε την απάντησή σας"

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ / Γιώργος Χουρδάκης πρόεδρος ΔΣ                                                                                            

ΛΕΞΙΚΟΠΩΛΕΙΟ / Odile Brehier

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / Ζωζώ Λιδωρίκη   

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου