Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Οι Περιπετειες της Έλλης: 2. Η μπλε κρέμα, 3. Το μαγικό φιδάκι



Για την Έλλη που ...δεν έπλενε τα χέρια της, μπορείτε να διαβάσετε το προηγούμενο επεισόδιο

Σήμερα επισκεφθήκαμε με την Παραμυθοκουζίνα έναν ακόμη παιδικό σταθμό στην Κηφισιά, μαθαίνοντας στα παιδιά -μέσα από το παραμύθι- τις καλές καθημερινές συνήθειες υγιεινής.

Με τα δυο τμήματα του σχολείου φτιάξαμε δυο καινούργια παραμύθια.

Αξίζει να δούμε πως τα παιδιά σκέφτηκαν να σώσουν την Έλλη από τα μικρά ανθρωπάκια της Χώρας των Βρωμάκηδων που με τον Βασιλιά Βρωμάκη και τη Βασίλισσα Σαλμονέλα θέλουν να την κρατήσουν για πάντα εκεί!

Οι περιπέτειες της Έλλης 2: Η μπλε κρέμα

...Αυτή τη φορά εμφανίστηκε ο συμμαθητής της Έλλης, ο Σταμάτης.  Ήταν κι αυτός θύμα των Βρωμάκηδων! Τα δυο παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν, μέχρι που παρουσιάστηκε μπροστά τους μια νεράιδα.
Η νεράιδα είπε στα παιδιά ότι ο μόνος που μπορούσε να τους σώσει ήταν ο Μάγος Δημήτρης. Ο Σταμάτης θα έπρεπε να πάει να τον βρει στο βουνό όπου έμενε και να του ζητήσει τη βοήθειά του.
Ο Σταμάτης δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει, όσπου στο τέλος φτάνει μπροστά στο Μάγο.
Ο Μάγος ήξερε φυσικά τι τον ήθελε ο Σταμάτης
"Το μόνο που μπορεί να σας γλιτώσει είναι η μαγική μπλε κρέμα..." είπε ο Μάγος και ο Σταμάτης τον ρώτησε αν μπορούσε να του δώσει.
Ο Μάγος Δημήτρης σκέφτηκε για λίγο και του είπε
"Θα σου δώσω, αρκεί αν περάσεις τρεις δοκιμασίες: Η πρώτη είναι να βρεις ένα φίλο σου αν κάνει το ρομπότ. Η δεύτερη να βρεις έναν άλλο φίλο σου αν κάνει την πεταλούδα. Η τρίτη και πιο δύσκολη είναι να βρεις το πράσινο μήλο που είναι κρυμμένο στα βάθη της γης"
Ο Σταμάτης τα κατάφερε με τη βοήθεια των συμμαθητών του κι  έτσι ο Μάγος άρχισε να φτιάχνει τη μπλε κρέμα, που είχε μέσα:
Σκόνη από μπλε, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, πράσινα λολούδια. Τα πέταλα ενός τριαντάφυλλου. Σκόνη από φτερά πεταλούδας. Και κάτι άλλα μαγικά που δεν τα είδε κανείς.
Ο Σταμάτης πήρε τη μπλε κρέμα, πήγε στην Έλλη και μόλις έβαλαν από αυτή τη κρέμα στο σώμα τους, οι Βρωμάκηδες εξαφανίστηκαν!" 

Οι περιπέτειες της Έλλης 3: Το μαγικό φιδάκι

...Η Έλλη βλέπει στον ύπνο της τον Άλκη το συμμαθητή της, ενώ οι Βρωμάκηδες έχουν ορμήσει πάλι κατά πάνω της. Είναι κάτι απαίσια μικρά ανθρωπάκια που έχουν Βασιλιά τον Βρωμάκη και Πριγκίπισσα τη Σαλμονέλα.
Ο Άλκης δεν ξέρει πως να τη βοηθήσει, μέχρι που εμφανίζεται ένας παράξενος άνθρωπος, ο κύριος Κώστας που κρατάει στα χέρια του κάτι μαγικές κάρτες.
"Αυτές θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε από τους Βρωμάκηδες", λέει  και ζητάει από τον Άλκη να τραβήξει μια
Ο Άλκης τραβάει μια  κάρτα που γράφει: "Συνάντηση με το δωρητή"
Μόλις διαβάζει τη φράση εμφανίζεται μέσα από ένα σύννεφο ο Μάγος Νίκος
"Ψάχνω κάτι που θα κάνει καλά τη φίλη μου την Έλλη", του λέει θαρραλέα ο Άλκης
"Νομίζω πως έχω αυτό που χρειάζεσαι", απαντά ο Μάγος και ευθύς βγάζει από την τσέπη του ένα μικρό φιδάκι και το δίνει στον Άλκη.
"Αυτό θα τους διώξει όλους", λέει ο Μάγος και εξαφανίζεται.
Ο Άλκης ωστόσο έχει χαθεί. Τότε εμφανίζεται πάλι μπροστά του ο κύριος Κώστας με τις κάρτες του, τραβάει μια που  γράφει "Ο ήρωας επιστρέφει στον τόπο του" και αν που ο Άλκης είναι μπροστά στη φίλη του που τη βασνίζουν οι Βρωμάκηδες. Ο Άλκης τους δείχνει το φιδάκι κι εκείνοι εξαφανίζονται πανικόβλητοι.
Το φιδάκι πήρε στο κυνήγι ακόμη και το Βασιλιά Βρωμάκη. Όμως η Πριγκίπισσα Σαλμονέλα έμενε εκεί. Δεν τη τρόμαζε τίποτα. Τα παιδιά τα έπιαασε απελπισία.
Να όμως που πάλι εμφανίστηκε ο άνθρωπος με τις κάρτες και ο Άλκης τράβηξε μια που έλεγε "Μετά το γάμο"
Ο Άλκης κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει από τη Σαλμονέλα ήταν να την παντρέψει. Σκέφτηκε μάλιστα να φέρει για γαμπρό το συμμαθητή του το Δημήτρη που δεν τον συμπαθούσε και πολύ.
Ο άλκης που ήξερε να πείθει τους ανθρώπους τα κατάφερε και ο γάμος έγινε. Όλη η τάξη ήταν καλεσμένη, όταν...

"Ξύπνα Έλλη!"
Ήταν ο μπαμπάς της. Όλα λοιπόν ήταν ένα όνειρο!
Ήταν πια καλά και μπορούσε να πάει στο σχολείο. Ο μπαμπάς της, της θύμισε τι αν προσέχει από εδώ και πέρα και να πλένει πάντα τα χέρια της όταν χρειάζεται:
Πριν από το φαγητό, μετά το παιχνίδι, μετά την τουαλέτα, αφού παίξει με το ζωάκι της... 
Η Έλλη ήταν αποφασισμένη να μη την ...ξαναπατήσει!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου