Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Οι περιπέτειες της Έλλης συνεχίζονται: Ποιός πήρε τις Λαλαλούπσι; Πώς γνώρισε τα Τρία Μικρά Λυκάκια;



Παρασκευή και 13 Ιουνίου κι εμείς περάσαμε άλλο ένα όμορφο πρωινό με τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Βριλησσίων. Οι καινούργιες περιπέτειες της Έλλης που δεν έπλενε τα χέρια της είναι εδώ!
Διαβάστε και την προηγούμενη περιπέτειά της


8. Οι δυο καβαλάρηδες

Η Έλλη ήταν αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την καλωσόρισαν όπως και τον γείτονά της το Γιώργο που κι εκείνος δεν έπλενε τα χέρια του. Οι δυο φίλοι δεν ήξεραν τι να κάνουν όταν εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος.
-Αν μου δώσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια εγώ θα σας βοηθήσω! Ποια είναι τα αγαπημένα σας παιχνίδια; 
-Εμένα οι Λαλαλούπσι, είπε η Έλλη.
-Κι εμένα τα Χελωνονιντζάκια, είπε ο Γιώργος.

Αφού του έδωσαν τα αγαπημένα τους παιχνίδια ο Κωνσταντίνος εξαφανίστηκε! Τους είχε κοροϊδέψει…
Όμως άρχισε να νιώθει άσχημα και σκέφτηκε να πει τι είχε συμβεί στον ήρωα Αχιλλέα και στο φίλο- βοηθό του τον Φίλιππο. Μόλις εκείνοι έμαθαν τι είχε συμβεί, αποφάσισαν να βοηθήσουν τα δυο παιδιά.
Ανέβηκαν στα άλογά τους, τον Γούντι και τη Μπέλα και ξεκίνησαν για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.

-Ήρθαμε να σας σώσουμε είπαν στην Έλλη και στο Γιώργο.
Τότε ο στρατός των Βρωμάκηδων τους επιτέθηκε μα εκείνοι τον διέλυσαν.
Μετά η Έλλη ανέβηκε στο άλογο του Αχιλλέα και ο Γιώργος στου Φίλιππου.

Έδωσαν στα άλογα τους ένα μαγικό φίλτρο που είχαν μαζί τους και εξαφανίστηκαν σαν αστραπή.


9. Ο ήρωας Βασίλης και τα Τρία Μικρά Λυκάκια

Η Έλλη και ο φίλος της ο Κωνσταντίνος ήταν αιχμάλωτοι των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα ήθελαν να τους κρατήσουν για πάντα κοντά τους
-Μπράβο τα καλά μας τα παιδιά. Να μην ξαναπλύνετε τα χέρια σας ποτέ!

Μόνο που η Έλλη δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη. Ευτυχώς ένα περιστέρι που περνούσε από εκεί τους λυπήθηκε και πέταξε ως τη Σπάρτη.
Εκεί ζούσε ο Βασίλης ένα πολύ μεγάλος ήρωας, που ο Μέγας Αλέξανδρος του είχε χαρίσει κάποτε το κοντάρι του: Τη Μακεδονική σάρισα.
Το περιστέρι είπε στο Βασίλη τι συμβαίνει κι εκείνος φόρεσε το κράνος και την πανοπλία του, πήρε την ασπίδα, το σπαθί του και τη σάρισα και ξεκίνησε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.

Τη Χώρα τη φυλούσε ένα τεράστιο πράσινο τέρας που έτρωγε φορτία ολόκληρα με μπανάνες. Μια μπανάνα ήταν για το τέρας σαν ένα μικρό γαριδάκι.
Ο Βασίλης όρμησε χωρίς να φοβηθεί και χάρη στο κοντάρι του σκότωσε το τέρας.
Καθώς συνέχιζε το δρόμο του συνάντησε έναν γέροντα που του χάρισε τρεις χούφτες χρυσάφι. Του είπε να τις ρίξει στους Βρωμάκηδες κι εκείνοι θα εξαφανίζονταν!
Έτσι κι έγινε. Ο Βασίλης σκόρπισε τους Βρωμάκηδες, όμως του τέλειωσε το χρυσάφι και ο Βασιλιάς με τη Βασίλισσα που γλίτωσαν κρατούσαν φυλακισμένους σε μια σπηλιά την Έλλη και τον Κωνσταντίνο.
Τότε ο Βασίλης κάλεσε για βοήθεια τα Τρία Μικρά Λυκάκια που τα είχε κάποτε γλιτώσει από τον Ρούνι- Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι. Εκείνα ήρθαν αμέσως, βρήκαν τον Βασιλιά Βρωμάκη και τη Βασίλισσα Σαλμονέλα, τους τρόμαξαν κι έτσι ελευθέρωσαν τα δυο παιδιά.
Όλοι μαζί χαρούμενοι χάρισαν στα Τρία Μικρά Λυκάκια τρεις πιατέλες λουκάνικα.
Κι ύστερα γύρισε ο καθένας στον τόπο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου