Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: 4. Η Μαγική Ψαρόπιτα, 5. Τα Μαγικά Παπούτσια (Βριλήσσια)





Βριλήσσια, Παρασκευή 6 Ιουνίου

Αυτή την Παρασκευή η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε στα Βριλήσσια φτιάχνοντας παραμύθια για τις καλές καθημερινές συνήθειες. (Δείτε και τις προηγούμενες περιπέτειες της στη Κηφισιά)
Η ηρωίδα μας, η Έλλη που «ξεχνάει» να πλύνει τα χέρια της ζει απίστευτες περιπέτειες. Ευτυχώς κάθε φορά τη βοηθά κάποιος συμμαθητής της αλλά και τα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς που επισκεπτόμαστε

4. Η Έλλη και η Μαγική Πίτα

…Καθώς η Έλλη βασανίζεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων από τα μικρά ανθρωπάκια που έχουν ανέβει πάνω της και δεν φεύγουν με τίποτα, εμφανίζεται ο συμμαθητής της ο Μάνος. Δυστυχώς, αντί να της βοηθήσει  μπλέκει κι αυτός με τον Βασιλιά Βρωμάκη και τη Βασίλισσα Σαλμονέλα.
Είναι σε απελπισία και δεν ξέρει τι να κάνει!
Ευτυχώς τότε έρχονται κάποια παιδιά από την τάξη τους. Ο Βαγγέλης είναι ένας από την παρέα και γνωρίζει το μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να τους σώσει: Το Μάγο Ζορρό.
Ο Μάγος Ζορρό φοράει μαύρο μανδύα, μάσκα και καπέλο και είναι ένας μάγος- σούπερ ήρωας. Το πρόβλημα είναι ότι έχει χάσει το μαγικό του ραβδί και χωρίς αυτό δεν μπορεί αν κάνει τίποτα.
Ο Μάνος ξεκινά με τη βοήθεια των παιδιών της τάξης να το ψάχνει. Το βρίσκουν στο τέλος κάτω από το Μαγικό Βιβλίο για το Πλύσιμο των Χεριών. Ο ξεχασιάρης Ζορρό το είχε αφήσει εκεί και το …ξέχασε!
Μόλις ο Μάγος πήρε το ραβδί του στο χέρι ζήτησε από τα παιδιά να του φέρουν αλεύρι και νερό. Έφτιαξε μια ζύμη, είπε τα μαγικά του λόγια, η ζύμη γέμισε με ψάρι και η Μαγική Ψαρόπιτα ήταν έτοιμη για το φούρνο. Τα παιδιά την έψησαν και μετά την έκοψαν σε μικρά κομματάκια.
Ο Μάνος με τη βοήθεια των συμμαθητών του τάισε μ’ αυτήν τα ανθρωπάκια, το Βασιλιά και τη Βασίλισσα. Όποιος την έτρωγε τρελαινόταν από τη νοστιμιά και έφευγε αμέσως από την Έλλη. Σε λίγο είχαν όλοι εξαφανιστεί!

-Έλλη, Έλλη! Ξύπνα να πας στο σχολείο. Είσαι καλά.

Ήταν ο μπαμπάς της. Όλα αυτά λοιπόν ήταν ένα όνειρο…   Η Έλλη αποφάσισε να πλένει πάντοτε τα χέρια της. Δεν ήθελε να ξαναζήσει τέτοιον εφιάλτη

5. Η Έλλη και τα Μαγικά Παπούτσια

Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα συγχαίρουν την Έλλη που δεν πλένει ποτέ τα χέρια της. Τα ανθρωπάκια της Χώρας των Βρωμάκηδων τη ζητωκραυγάζουν!
«Θα μείνεις για πάντα μαζί μας!» της λέει με τη βραχνή, απαίσια φωνή του ο Βασιλιάς
«Μπράβο κοριτσάκι μου! Να μην τα ξαναπλύνεις ποτέ» προσθέτει με την τσιριχτή φωνή της η Βασίλισσα.
Η Έλλη όμως δεν νιώθει καθόλου όμορφα και τώρα μετανιώνει που δεν άκουσε τη μαμά και το μπαμπά της… Δίπλα βλέπει κι έναν φίλο της, το Θωμά. Μάλλον ούτε κι αυτός έπλενε τα χέρια του!
Δεν ήξερα τι να κάνουν. Τα ανθρωπάκια τους ενοχλούσαν και τους γαργαλούσαν. Όσο κι αν τα έδιωχναν, αυτά ξαναγυρνούσαν. Σκέφτονταν να το σκάσουν, όταν εμφανίστηκε ένας πολύ ψηλός άνθρωπος, κρατώντας σκοινιά στα χέρια.
«Εγώ θα σας βοηθήσω», είπε. «Θα στήσω μια παγίδα στα ανθρωπάκια και θα τα δέσω, αρκεί να με βοηθήσετε. Να! Κρατείστε από μια άκρη από αυτό το σκοινί»
Στην πραγματικότητα αυτός ήταν ένας άνθρωπος των Βρωμάκηδων. Κι αντί αν στήσει την παγίδα στα ανθρωπάκια, έδεσε τόσο σφικτά την Έλλη και το Θωμά που δεν μπορούσαν να κουνηθούν.
Για καλή τους τύχη, ένας καινούργιος σούπερ –ήρωας ο Αθηνός, που είχε γίνει ήρωας μετά από το τσίμπημα ενός τριαντάφυλλου, έψαχνε να κάνει το πρώτο του κατόρθωμα.
Με τη σούπερ ακοή του τους άκουσε να φωνάζουν βοήθεια και με τη σούπερ όρασή του τους είδε δεμένους στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Τους έλυσε αμέσως, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Πώς θα έφευγαν από εκεί;
Ο Αθηνός είχε ακούσε για ένα μαγαζί –υποδηματοποιείο που είχε μια οικογένεια μάγων. Πήγε εκεί και ζήτησε ένα ζευγάρι μπλε αθλητικά παπούτσια για το Θωμά και ροζ σανδάλια για την Έλλη.
Φορώντας τα μαγικά παπούτσια τα παιδιά το έσκασαν από τη Χώρα των Βρωμάκηδων!

Όταν ξύπνησε η Έλλη (γιατί όλα αυτά συνέβαιναν σε ένα όνειρο), μαζί με το μπαμπά της έφτιαξαν ένα πίνακα για το πλύσιμο των χεριών. Για να μην …ξεχνάει η Έλλη να τα πλένει. Δεν ήθελε ούτε να ακούσει ξανά για τη Χώρα των Βρωμάκηδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου