Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Παραμυθοχωριό


Σήμερα το απόγευμα, εντελώς τυχαία, η Παραμυθοκουζίνα έπεσε πάνω στο Παραμυθοχωριό! Έναν πολύ όμορφο χώρο για παιιδά στο Χαλάνδρι που άρχισε να λειτουργεί τους τελευταίους μήνες.
Είδα φως και μπήκα, που λένε. Κι εκεί με υποδέχθηκε η Μαρία Κλίνη, με ένα πλατύ χαμόγελο. Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε έναν άνθρωπο που κάνει κάτι με αγάπη.

Ιδού πως αυτοπαρουσιάζεται:

Η κοπέλα του Παραμυθοχωριού

Τα μυθικά πλάσματα των παραμυθιών μετά από ψηφοφορία έχρισαν υπεύθυνη του Παραμυθοχωριού μία κοπέλα, γνωστή ως Μαρία Κλίνη στον κόσμο των ανθρώπων.

Κριτήριο για αυτήν την επιλογή ήταν η μεγάλη αγάπη της κοπέλας για τα παραμύθια και η ακόμη μεγαλύτερη αγάπη της για τα παιδιά.
Η κοπέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης και από εκεί έφυγε για να ζήσει την περιπέτειά της στην Αθήνα, όπου σπούδασε και εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός.
Παράλληλα, όμως, περίεργες ιδέες έμπαιναν στο κεφάλι της και μια μέρα από αυτές της ιδέες γεννήθηκε ένας ήρωας, «Ο Παράξενος Μεσιέ Μπρουνό», ο οποίος συστήθηκε στο κοινό με τη βοήθεια των εκδόσεων «Ήρα Εκδοτική».
Από εκείνη την ημέρα, συνέχισαν να γεννιούνται ήρωες από τις ιδέες της κοπέλας και για το λόγο αυτό παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για να γνωρίσει το παραμύθι στα παιδιά και να το αγαπήσουν διασκεδάζοντας.

Διαβάζω ακόμη στην ιστοσελίδα:

"Το Παραμυθοχωριό είναι ένας νέος χώρος για παιδιά στο κέντρο του Χαλανδρίου, βγαλμένος από τα παραμύθια. Στόχος μας είναι μέσα από ένα πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων (αφηγήσεις, αναγνώσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργική γραφή, θεατρικό παιχνίδι και πολλές πολλές ακόμη) τα παιδιά να γνωρίσουν τα οφέλη των παραμυθιών, να διασκεδάσουν και να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
Οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον χώρο, όπου τους προσφέρεται καφές ή τσάι ή να απολαύσουν τη βόλτα τους όσο εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε εμάς."

Ελπίζω Παραμυθοκουζίνα και Παραμυθοχωριό να βρεθούν μαζί και να ετοιμάσουν πολλές παραμυθένιες μέρες στο Χαλάνδρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου