Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Την Πέμπτη στον Ifeelkid: Γνωρίζουμε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ταξιδεύουμε με παραμύθια στις Μηλιές


Την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Παραμυθοκουζίνα στον Ifeelkid έχουμε καλεσμένη τη Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κυρία Εύα Σταμάτη.
Το Μουσείο γιορτάζει φέτος τα 20 του χρόνια, όμως στην πραγματικότητα η ιστορία του πάει ακόμη πιο πίσω και ξεκινά από τις Μηλιές του Πηλίου.
Έτσι στην εκπομπή θα γνωρίσουμε τις δράσεις του Μουσείου αλλά θα ταξιδέψουμε και ως τις Μηλιές!

Λίγα για το ιστορικό του από την ιστοσελίδα του Μουσείου:

Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1994 από το Σωματείο Φίλων του ως κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς.
Είναι αναγνωρισμένο από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και συμμετέχει στο Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου Αθηνών (www.athensmuseums.net).

Η πρωτοβουλία της ίδρυσής του βασίστηκε:
- Στη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή παιδιών στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής (Π.Δ.Π.Ζ.) σε διοργάνωση του Μουσείου Μηλεών Πηλίου από το 1987 και μέχρι την ίδρυση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης το 1994.
- Στην αμέριστη στήριξη της παιδικής τέχνης με την παροχή φιλοξενίας από το διεθνούς κύρους Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης των εκθέσεων με τα βραβευμένα έργα των Πανελλήνιων Διαγωνισμών από το 1991.
- Στην απήχηση των εκθέσεων που οργάνωσε το Μουσείο Μηλεών Πηλίου και το Σωματείο Φίλων του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης της Νορβηγίας στο Όσλο το 1992, στο Παιδικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και στη Γκαλερί Παιδικής Τέχνης Mayfair στο Λονδίνο την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου