Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Η νεράιδα, το τριαντάφυλλο και η πεταλούδα



Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε πάλι στον Πειραιά και μαζί με τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού  φτιάξαμε ένα νέο παραμύθι με τις περιπέτειες της Έλλης



6ος  Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Η νεράιδα, το τριαντάφυλλο και η πεταλούδα

Βρέχει καταρρακτωδώς και οι Βρωμάκηδες, αν και φοβούνται το νερό καταφέρνουν να πιάσουν την Έλλη και να την πάνε κρυφά στη Χώρα τους. Εκεί την υποδέχονται ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Η Έλλη προσπαθεί αν το σκάσει και τότε την κλείνουν στη φυλακή της Χώρας των Βρωμάκηδων, το πιο απαίσιο μέρος που μπορεί να φανταστεί κανείς. Η Έλλη αρρωσταίνει και βήχει ασταμάτητα, αλλά κανείς  δεν της δίνει σημασία.
Η Έλλη έχει φίλη μια νεράιδα, την Κατερίνα που μένει στη Νεραϊδοχώρα. Εκείνη, μόλις μαθαίνει πως η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων, φεύγει αμέσως, αποφασισμένη να την ελευθερώσει.
Πηγαίνει στην άκρη του Ουράνιου Τόξου, εκεί που μένει ο Καλός Μάγος Φάμπιο. Η Κατερίνα ζητάει τη βοήθεια του Μάγου κι εκείνος της δίνει ένα μαγικό τριαντάφυλλο και μια χρωματιστή πεταλούδα για βοηθό.
Η Νεράιδα Κατερίνα παίρνει το τριαντάφυλλο στο χέρι της, που αμέσως ανοίγει και ευωδιάζει. Η πεταλούδα πετάει δίπλα της.
Μόλις φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων τους επιτίθεται ο στρατός τους. Το τριαντάφυλλο αρχίζει αν τους πετάει αγκάθια και υποχωρούν για λίγο. Όμως είναι πολλοί και τα αγκάθια δεν τους σταματάνε.
Τότε αναλαμβάνει δράση η χρωματιστή πεταλούδα, που φτιάχνει μικρές σαπουνόφουσκες και τις ρίχνει σε έναν –έναν Βρωμάκη. Μόλις η σαπουνόφουσκα ακουμπάει τον Βρωμάκη αυτός  πέφτει κάτω κοιμισμένος.
Σε λίγο δεν έχει μείνει κανείς ξύπνιος. Η Κατερίνα μπαίνει στην απαίσια φυλακή κι ελευθερώνει την Έλλη. Για να γίνει καλά από τον βήχα την πηγαίνουν στη Νεραϊδοχώρα και της δίνουν ένα σιρόπι λουλουδιών. Μετά πάνε να ευχαριστήσουν τον Μάγο Φάμπιο που τους μαθαίνει το τραγούδι της καθαριότητας

«Πλένουμε τα χέρια μας πολύ- πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ για να ‘ναι καθαρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου