Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Ο Ρούντολφ το ελεφάκι, το ρομπότ και η μαγική χρυσόσκονη

Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε και πάλι στο Μαρούσι. Μαζί με τα παιδιά του 1ου και του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κοκκινιάς, φτιάξαμε δυο νέες περιπέτειες της Έλλης




1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κοκκινιάς (Μαρούσι)

Η μαγική χρυσόσκονη

Η Έλλη είναι για μια ακόμη φορά αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την υποδέχονται στη Χώρα τους και της λένε πως θα μείνει μαζί τους για πάντα! Πως δεν θα ξαναδεί ποτέ νερό και σαπούνι στη ζωή της…
Η Σταυρούλα, η νονά της Έλλης ανησυχεί πολύ όταν βλέπει πως η Έλλη δεν έχει έρθει στο γάμο που ήταν καλεσμένη. Και μάλιστα όταν παντρευόταν η Μαρία, η καλύτερη φίλη της και κόρη της νονάς της!
Εκεί στο γάμο είναι καλεσμένος και ο Θάνος, ο ήρωας της πόλης. Φοράει το μεγάλο σπαθί του και καμαρώνει. Η Σταυρούλα του λέει να αφήσει τον γάμο και να πάει να βρει την Έλλη.
Ο Θάνος, που βαριόταν τους γάμους, άλλο που δεν ήθελε. Μόνο που πέρασε πρώτα από τη Θεοδώρα που ήταν γιατρός και μυστική βοηθός του. Η Θεοδώρα του έδωσε ένα κουτάκι με χρυσόσκονη που όταν την έριχνες σε Βρωμάκη, επειδή είχε μέσα και σαπούνι, δεν μπορούσε να δει τίποτα.
Ο Θανάσης είναι ο μεγάλος εχθρός του Θάνου. Πιστεύει ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο ήρωας της πόλης. Σε κάθε αποστολή του προσπαθεί να τον εμποδίσει. Έτσι και τώρα.
Σε μια στιγμή που ο Θάνος δεν προσέχει, ο Θανάσης πάει και του αρπάζει το κουτί με τη χρυσόσκονη.
Για κακή του τύχη όμως τον είδε η Σταυρούλα κι έτσι αναγκάστηκε να δώσει πίσω το κουτί. Έβγαζε καπνούς από τα νεύρα του!
Ο Θάνος πήρε τη βάρκα που την έλεγαν «Θοδωρή» και πήγε στο παραθαλάσσιο αεροδρόμιο. Πήρε το υδροπλάνο του και πέταξε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις έφτασε του επιτέθηκε η Ραφαηλία η Σωματοφύλακας του Βασιλιά Βρωμάκη, αλλά ο Θάνος την κέρδισε στην ξιφομαχία. Μετά έριξε χρυσόσκονη στους Βρωμάκηδες και μόλις δεν έβλεπε κανείς πήρα την Έλλη και τη γύρισε πίσω στη νονά της.
Η φίλη τους η Αλίκη τους έμαθε όλους τους κανόνες της καθαριότητας και του πλυσίματος των χεριών και τους είπε κι ένα τραογύδι:
«Πλένουμε τα χέρια μας πολύ-πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε για να ‘ναι καθαρά»

2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κοκκινιάς (Μαρούσι)

Ο Ρούντολφ το Ελαφάκι και το μαγικό ρομπότ

Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα υποδέχονται την Έλλη στη Χώρα των Βρωμάκηδων και την καλούν να ζήσει μαζί τους στο σκουπιδο-τενεκεδο-παλάτι τους. Η Βασίλισσα την καλεί να κολυμπήσουν στην πισίνα με τις σάπιες μπανανόφλουδες. Η Έλλη έχει τρελαθεί με όσα της συμβαίνουν.
Ο Ρούντολφ το Ελαφάκι, ο βοηθός του Άι Βασίλη, όταν δεν είναι μέρες που μοιράζουν δώρα πετάει πάνω από τη Γη, παίρνει στη ράχη του τη φίλη του, ένα πολύ ευγενικό κοριτσάκι, την Ευγενία και τριγυρίζουν τον κόσμο κάνοντας δώρα σε παιδιά που δεν έχουν κανέναν στον κόσμο. Καμιά φορά βοηθάνε κι άλλα απιδιά που θα βρεθούν στο δρόμο τους.
Έτσι και τώρα. Μόλις είδαν τι είχε πάθει η Έλλη και πως ετοιμαζόταν να περάσει τα Χριστούγεννα μακριά από την οικογένειά της στην απαίσια Χώρα των Βρωμάκηδων, κάλεσαν αμέσως σε βοήθεια τους δυο αγαπημένους φίλους και σούπερ ήρωες. Τον Μάριο και τον Κωνσταντίνο. Οι δυο κολλητοί περνούσαν τις διακοπές τους στον Άγιο Ανδρέα, αλλά δεν δίστασαν ούτε στιγμή, όταν ο Ρούντολφ και η Ευγενία τους εξήγησαν τι ήθελαν.
Ο Ρούντολφ τους έδωσε για βοηθό ένα μαγικό ρομπότ που είχε φτιάξει ο ίδιος ο Άι Βασίλης για να καθαρίζει το εργαστήριό του και πετούσε νερό & σαπούνι, ενώ μετά σφουγγάριζε σαν …τρελό!
Οι δυο φίλοι πήγαν πρώτα στον γάμο της Σταυρούλας και του Ιωάννη, που παντρεύτηκαν σε ένα εκκλησάκι δίπλα στη θάλασσα κι ύστερα έφυγαν πετώντας για την αποστολή τους, με το φοβερό τους αυτοκίνητο.
Έφτασαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων και το ρομπότ ανέλαβε δράση. Οι Βρωμάκηδες εξαφανίστηκαν, οι δυο φίλοι έβαλαν την Έλλη στο αυτοκίνητο και πήγαν όλοι μαζί στον Άγιο Ανδρέα όπου πέρασαν τις πιο ωραίες Χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Αποδείχθηκε μάλιστα ότι το ρομπότ ήξερε να φτιάχνει τα πιο ωραία μελομακάρονα.
…και καταλαβαίνετε τι ακολούθησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου