Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Τα μαγικά άλογα της Λάρισας και ο ήρωας που τρέχει σαν πύραυλος

Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε και σήμερα στο Μαρούσι, όπου με τα παιδιά από δυο Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, φτιάξαμε νέα παραμύθια με περιπέτειες της Έλλης




Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κέντρου (Μαρούσι)

Τα μαγικά άλογα της Λάρισας

Ο Πρίγκιπας Μάνος Βρωμάκης ο Β είναι ο διάδοχος του θρόνου στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα του έχουν φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι από παλιούς σκουπιδοτενεκέδες. Το πρόβλημα είναι πως όποια πριγκίπισσα και να του έφεραν, ο Μάνος δεν θέλει αν την παντρευτεί!
Όταν η Έλλη βρίσκεται στη Χώρα του αιχμάλωτη των βρωμερών Βρωμάκηδων, ο Πρίγκιπας Μάνος ζητάει από τους γονείς του να τον αφήσουν να την παντρευτεί. Αυτοί αν και δεν τους αρέσει και πολύ η Έλλη συμφωνούν.
Οι Οίκοι Μόδας της Χώρας των Βρωμάκηδων συναγωνίζονται ποιος θα φτιάξει το καλύτερο σκουπιδονυφικό.
Η Έλλη δεν θέλει ούτε να ακούσει για γάμο και είναι απελπισμένη.

Η Μάγισσα Δάφνη που μένει δίπλα στον Πηνειό, στη Λάρισα, έχει μια μεγάλη φάρμα με μαγικά άλογα δίπλα στο ποτάμι. Όταν δεν ασχολείται με τα άλογά της, βοηθάει παιδιά απ’ όλο τον κόσμο. Μόλις ο βοηθός της την ενημερώνει ότι η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων, τον στέλνει στην Πύλη Τρικάλων να βρει τον ήρωα Χρήστο. Ο Χρήστος όμως λείπει σε διακοπές στην Ερέτρια.
Η Μάγισσα Δάφνη σκέφτεται μήπως πάει αυτή στη Χώρα των Βρωμάκηδων, αλλά τότε γυρίζει από τις διακοπές του ο Χρήστος. Η Δάφνη τον βλέπει να περπατάει πάνω στη γέφυρα του Πηνειού και τον φωνάζει κοντά της. Του εξηγεί τι έχει συμβεί και του δίνει το άλογο που πετάει για να παέι γρήγορα στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Του δίνει μαζί και το μαγικό ραβδί της που πετάει σαπούνι.
Ο Χρήστος πηγαίνει γρήγορα στη Χώρα των Βρωμάκηδων κι εκεί μονομαχεί με τον Πρίγκιπα Μάνο που τον νικά στο τέλος πετώντας του σαπούνι.
Μετά ανεβάζει στο άλογο την Έλλη και φεύγουν πριν προλάβει να τους σταματήσει κανείς.
Πάνε στην Πύλη Τρικάλων όπου ο Χρήστος έχει ένα μεγάλο τραμπολίνο και παίζουν όλη μέρα χαρούμενοι!


Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Στούντιο (Μαρούσι)

Ο ήρωας που τρέχει σαν πύραυλος

Ο Γιώργος, ο καλύτερος φίλος της Έλλης δέχτηκε να πάρουν αυτόν οι Βρωμάκηδες αντί για την αγαπημένη του φίλη. Η αλήθεια είναι πως όταν βρέθηκε δεμένος στον σκουπιδότοπο με τις απαίσιες μυρωδιές και τα βρωμερά ανθρωπάκια να περπατάνε πάνω του, μετάνιωσε, αλλά ήταν αργά.
Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α ήρθε να τον υποδεχθεί μόνος του. Είχε δυσαρεστηθεί που ήρθε ο Γιώργος αντί για την Έλλη. Του είπε πως θα τον κρατούσαν για πάντα εκεί!
Φυσικά η Έλλη δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Πήγε ένα μακρινό ταξίδι στη Νεραϊδοχώρα και βρήκε τη Χριστίνα τη Νεράιδα και της ζήτησε να κάνει ό,τι μπορεί για να ελευθερώσει τον φίλο της, που είχε θυσιαστεί παίρνοντας τη θέση της.
Η Χριστίνα συγκινήθηκε και της είπε να την περιμένει. Πέταξε ως το ποτάμι των Μελισσίων, μέσα στη βροχή και πήγε να βρει τον Στάθη.
Έλα που ο Στάθης κοιμόταν βαριά, ροχάλιζε και δεν ξυπνούσε με τίποτα.
Χρειάστηκε να τον τσιμπήσει δυνατά στο μάγουλο για να σηκωθεί.
Μόλις ο Στάθης συνήλθε από τον ύπνο, του είπε:
«Θα σου δώσω ένα σπαθί από σαπούνι και θα πάρεις το δρομί - δρομάκι να πας στη Χώρα του Βρωμάκη»
Ο Στάθης ήταν ένας ήρωας που πάντοτε έκανε ότι του ζητούσαν οι νεράιδες. Τον έστελναν στις πιο μακρινές αποστολές γιατί έτρεχε σαν πύραυλος και σε λίγα λεπτά μπορούσε να βρεθεί στην άλλη άκρη της Γης.
Έτσι έγινε και τώρα. Ο Στάθης έφυγε… σφαίρα!
Με το σπαθί από σαπούνι νίκησε όποιον Βρωμάκη βρέθηκε μπροστά του, πήρε στα χέρια του τον Γιώργο κι έφυγε πάλι τρέχοντας. Πριν οι Βρωμάκηδες καταλάβουν τι έγινε, τα δυο παιδιά είχαν εξαφανιστεί!
Η Έλλη για να ευχαριστήσει τον φίλο της τον Γιώργο αλλά και όσους την βοήθησαν τους κάλεσε όλους στο εξοχικό της στον Κάλαμο και πέρασαν καταπληκτικά.
Τραγουδούσαν και το καινούργιο τραγούδι που τους έμαθαν οι νεράιδες:
«Πλένουμε τα χέρια μας πολύ- πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε για να ‘ναι καθαρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου