Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ένα καλικαντζαροχωριό στην Άμφισσα

Ένα μεγάλο λαμπερό και πολύχρωμο Carousel θα βρίσκεται στην πάνω πλατεία από νωρίς και το Καλικαντζαροχωριό φέτος θα είναι πιο πλούσιο από ποτέ.
Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινάνε στις 5:30 το απόγευμα, εκτός κι αν αναφέρεται διαφορετική ώρα στο πρόγραμμα.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
Έναρξη Καλικαντζαροχωριού.
Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας θα στολίσουν το τρενάκι και θα κάνουν την πρώτη τους βόλτα.
Ο Σύλλογος Ξένων Γυναικών «Φίλων» από τις 5:30 το απόγευμα, προσφέρει χριστουγεννιάτικα γλυκά, ζουμερά λουκάνικα, υπέροχες βάφλες, ζεστό κρασί και αρωματικό τσάι.
Παράλληλα θα τρέχει και το «Παιχνίδι του Ψαρά», στο οποίο οι μικροί φίλοι θα μπορούν να ψαρεύουν διάφορα μικρά αντικείμενα-παιχνίδια από μια μικρή πισίνα. 
Επίσης από τις 11:00 το πρωί και όλη την ημέρα, θα λειτουργεί Bazaar με second-hand ρούχα, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στο Ειδικό Σχολείο Άμφισσας.
Η ομάδα Χαλι-Κάντζαροι θα σκορπίσουν κέφι, χαρά και πολύ χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους με διαδραστικά παιχνίδια και παραμύθια από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
Οι Χαλι-Κάντζαροι συναντούν τη Μίνι και τον Μίκυ και …«Σαν Παραμύθι» (με τη συνεργασία του ομώνυμου Παιδότοπου) μπλέκονται σε νέες περιπέτειες με όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Καλικαντζαροχωριού.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
●Ημέρα Μπαζάρ από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ.
Συμμετέχουν:Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας, Πρόσκοποι Φωκίδας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Άμφισσας,1ο Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο Άμφισσας, Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Γυμνάσιο(Ε.Ε.Ε.Κ.), ΚοιΣΠΕ «Γιάννης Βολίκας» της ΕΚΨ&ΨΥ και άλλα σχολεία, φορείς και ομάδες της πόλης.
Πρωί…
●Στο Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής του Καλικαντζαροχωριού, το Catering Σπιτικό και η κυρία Γιούλα, δημιουργούν στολίδια από μπισκότα, που …τρώγονται, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Απόγευμα…
●Το καθιερωμένο παιδικό πάρτι του Συλλόγου«Ελιά» χαρίζει απλόχερα και φέτος χαρά και ευτυχία σε όλα τα πιτσιρίκια με πολύ παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις.
● Η Σχολή Χορού Σύλβιας Βούσουρα και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας, από τις 7.30 παραδίδουν…μαθήματα Βαλς και όλοι εμείς, μικροί και μεγάλοι, χορεύουμε μαζί τους.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
● Ο Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας και ο Σύλλογος Γυναικών Σερνικακίου,ετοιμάζουν γλυκές και αλμυρές χριστουγεννιάτικες νοστιμιές.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου
●Το Μητσάκειο Δημοτικό Ωδείο Άμφισσας μας εύχεται καλές γιορτές τραγουδώντας τα κάλαντα στους δρόμους της αγοράς και στο Καλικαντζαροχωριό.
●Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στήνει το Δέντρο των Ευχών με στολίδια, ευχές και κάρτες που κατασκευάζονται στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου
Το Ωδείο Άμφισσας και η Ελένη Ιντέρνου παρουσιάζουν το διαδραστικό παραμύθι «Ο παπουτσής και τα καλικαντζαράκια» και μας τραγουδούν τα κάλαντα.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου
…Ξεκούραση

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου
●Οι Χαλι-Κάντζαροι και πάλι κοντά μας για ατελείωτη διασκέδαση.
●Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας προσφέρει…λαχταριστά και πεντανόστιμα «Γλυκοκεράσματα»!
●Οι Πρόσκοποι Φωκίδας με τα λυκόπουλα ανεβάζουν το θεατρικό έργο «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή». Στις 7:30 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου
●Οι σκανδαλιές και το παιχνίδι συνεχίζονται… Οι Χαλι-Κάντζαροι είναι και σήμερα μαζί μας…
●Δράσεις για παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου
●Η Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας προβάλλει στο Πνευματικό Κέντρο παιδική χριστουγεννιάτικη ταινία. Δύο προβολές,6.00 το απόγευμα και 8.00 το βράδυ.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου
●Το ΚΑΠΗ Άμφισσας προβάλλει… χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.
Οι Εθελοντές της Εστίας «Άγιος Νικόλαος» πλάθουν κουλουράκια μαζί με τα παιδιά, στο Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής.
●Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας και η Βιβλιοθήκη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Χρισσού βάζουν το βιβλίο σε πρώτο πλάνο. Φέρνετε ένα βιβλίο και παίρνετε ένα από τον πάγκο, στο ανταλλακτήριο βιβλίου.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου
●Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας και η Βιβλιοθήκη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Χρισσού βάζουν το βιβλίο σε πρώτο πλάνο. Φέρνετε ένα βιβλίο και παίρνετε ένα από τον πάγκο, στο ανταλλακτήριο βιβλίου.


Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου
…Ξεκούραση

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου
● Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας και η Βιβλιοθήκη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Χρισσού βάζουν το βιβλίο σε πρώτο πλάνο. Φέρνετε ένα βιβλίο και παίρνετε ένα από τον πάγκο, στο ανταλλακτήριο βιβλίου.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου
●Οι Χαλι-κάντζαροι επιστρέφουν,διασκεδάζουν και τραγουδούν «Πάει ο παλιός ο χρόνος».
●Party για …μεγάλα παιδιά, από το Σύλλογο «Ελιά».

Σάββατο 3 Ιανουαρίου
Οι Χαλι-Κάντζαροι σε μεγάλα κέφια για ένα ακόμη χαρούμενο απόγευμα.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου
Οι Χαλι-Κάντζαροι μας αποχαιρετούν.
Το Καλικαντζαροχωριό δίνει την τελευταία του παράσταση στο καθιερωμένο Αποχαιρετιστήριο Πάρτι, ώρα 9.00 το βράδυ…


Ακόμα: Καθημερινά στους δρόμους της πόλης και στο Καλικαντζαροχωριό, happenings και δράσεις,που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Το τρενάκι θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ, από τις 19 μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου.


Η Ομάδα Χαλι-Κάντζαροι θα είναι μαζί μας: 19, 20, 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου και 2, 3 και 4 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση βροχής, όλες οι παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλο το διάστημα που λειτουργεί το Καλικαντζαροχωριό, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το παιχνίδι της Βιτρίνας «Ο Θησαυρός των Καλικαντζάρων» από το Σύλλογο Ξένων Γυναικών «Φίλων» θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα κληρωθούν και θα ανακοινωθούν, όπως κάθε χρόνο στο αποχαιρετιστήριο πάρτι στις 4 Ιανουαρίου.

Το Βιβλιοπωλείο Αναζήτηση σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Καλικαντζαροχωριού σας προσκαλεί για μια … «ΠΑΡΑΜΥΘΟ-ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ». Βάλτε στη σωστή σειρά τα μπερδεμένα αποσπάσματα του παραμυθιού, που θα βρείτε κολλημένα στα τζάμια του καταστήματος, ρίξτε τα στο σχετικό κουτί του Καλικαντζαροχωριού,πάρτε μέρος στην κλήρωση και 5 τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο.

Περισσότερες πληροφορίες γιατο πρόγραμμα και το Καλικαντζαροχωριό στο www.kalikantzarohorio.gr και στη σελίδα μας στο Facebook.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου