Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Τα κάναμε θάλασσα … (τα παραμύθια) …και δώρο το βιβλίο!




Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στις 19.00 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) θα ζωντανέψουν ιστορίες που σαν θέμα τους έχουν το νερό! Παραμύθια ξεχωριστά που μιλούν για χελώνες που χρειάζονται φίλους, για χιονονιφάδες που καταφέρνουν να φτάσουν ίσαμε τον ήλιο, για γάτες-πρόσφυγες και ένα σωρό άλλα! 

«Τα κάναμε θάλασσα… (τα παραμύθια)» είναι ο τίτλος του βιβλίου που είναι γεμάτο με νερένιες ιστορίες που έγραψαν άνθρωποι που λατρεύουν τα παραμύθια. Οι συγγραφείς του ανταμώσανε τον περασμένο Νοέμβριο στη Σύρο και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους έγινε… βιβλίο!

Την ημέρα της εκδήλωσης θα μπορέσετε κι εσείς να αποκτήσετε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο που εκδόθηκε και διανέμεται  ΔΩΡΕΑΝ από  το «Νήσων Περίπλους», το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιώτικης Ελλάδας. 

Το βιβλίο εικονογραφήθηκε με μοναδικό τρόπο από μαθητές δημοτικών σχολείων από τη νησιωτική Ελλάδα. Η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ευρωπαϊκή  Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΓΤΑΑ).

Από την παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης
Η Δήμητρα Καμπέλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δικτύωσης της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που επιμελήθηκε την έκδοση μαζί με τη συγγραφέα Ιωάννα Μπουλντούμη, θα είναι μαζί μας για να συζητήσουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το βιβλίο στο σπίτι ή στην τάξη μιλώντας για το νερό. 

Ακόμη, συγγραφείς του βιβλίου θα αφηγηθούν τα παραμύθια τους, θα παίξουν με μαγικά ραβδιά και ξόρκια και έτσι θα μάθουμε όλοι αν τελικά τα κάνανε …θάλασσα!

Από τον πρόλογο του βιβλίου:
«Ένα βιβλίο γεμάτο νερό, που δε στάζει, αλλά διαβάζεται μονορούφι! Που ξεδιψάει τη λαχτάρα για καλές ιστορίες. Που ένα «ποτηράκι» του σβήνει τη βαρεμάρα. Ένα βιβλίο που μας λέει ότι μερικές φορές τα κάνεις… μούσκεμα, αλλά είναι για καλό!» Ιωάννα Μπουλντούμη

«Αυτό το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, όπως και κάθε προσπάθειά μας, αφιερώνεται στους μικρούς κατοίκους των νησιών της Ελλάδας που επιμένουν πέρα από κάθε δυσκολία, να ζουν και να ονειρεύονται σ’ αυτά. Γιατί όπως είπε ο ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης «…θάλασσα λανθασμένη δεν γίνεται…»…»  Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας

Συγγραφείς στα θρανία

Όταν τον Φεβρουάριο του 2016 ξεκινούσε δοκιμαστικά ο κύκλος με τον τίτλο "Συγγραφείς στα θρανία" στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με βασικούς στόχους τη γνωριμία με το καλό παιδικό βιβλίο και τους Έλληνες συγγραφείς, αλλά και την προώθηση της φιλαναγνωσίας, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο αυτή η πρωτοβουλία θα αγκαλιαζόταν από γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα από όσους αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα.
Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο, βιβλία ξεχωριστά ζωντάνεψαν μέσα από τα εργαστήρια και τα σεμινάρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Έτσι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και φέτος ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με πολλές δράσεις για ενήλιες και παιδιά.




Το πρόγραμμα για τη συνέχεια του κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» τον Οκτώβριο, έχει ως εξής:
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, Γκαζόζα ΑΑΑ (Ελληνοεκδοτική)
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου: Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη «Δώσ’ μου το χέρι σου» (εκδόσεις Σαββάλας)
Για πληροφορίες -κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@ekedisy.gr, τηλ. 210 3250341








Από την παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου