Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μια καλοκαιρινή ανάμνηση στην Ιτέα

   
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΤΕΑΣ – ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ «ΓΙΩΤΑ ΜΑΔΟΥΡΑ»
Έκθεση με τα έργα των παιδιών
(Παρασκευή 16/9 και Σάββατο 17/9 στις 6-8μμ)
Σήμερα Παρασκευή 16/9/2016 και ώρα 6-8μμ ξεκινά στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας (1ος ορ.) η έκθεση με τα έργα (ζωγραφιές, κατασκευές, κείμενα) που έφτιαξαν τα παιδιά το καλοκαίρι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων στη Δ. Βιβλιοθήκη Ιτέας «ΓΙΝΕ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».
Προσκαλούμε τα παιδιά, τους γονείς αλλά και τους παππούδες και γιαγιάδες να επισκεφθούν την έκθεση και να θαυμάσουν την πρωτοτυπία, την έμπνευση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα «των καλύτερων εξερευνητών του κόσμου».
Και αύριο Σάββατο 17/09/2016 στις 7μμ σας προσκαλούμε στη γιορτή λήξης όπου η Αναστασία Βίλλα-Δαραδήμου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιδαγωγός, θα διαβάσει μια ιστορία που έγραψε για παιδιά με τίτλο «Λεωνίδα, πιες επιτέλους την πορτοκαλάδα σου!» και θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα στους «εξερευνητές του κόσμου»!!!
Τέλος μη ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας κάτι από το καλοκαίρι που πέρασε για να φτιάξουμε όλοι μαζί τον τοίχο των καλοκαιρινών αναμνήσεων! 

Η Πρόεδρος
Της Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας Δήμου Δελφών
Αντιδήμαρχος Δήμου Δελφών Δ.Ε. Ιτέας
Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη
 
 
Θυμίζουμε ότι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, συμμετέχοντας στη Καλοκαιρινή Εκστρατεία  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας βρέθηκε στις 23 Αυγούστου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ιτέας.


Ο συνεργάτης του Μουσείου, δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος με αφορμή το βιβλίο "Ο Θεός Διόνυσος και οι Πειρατές" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μουσείου, βρέθηκε εκεί με τα παιδιά και δημιούργησαν τα δικά τους πειρατικά παραμύθια.
Ο Καπετάν Πεταλούδας ήταν εκεί για να αντιμετωπίσει αρχικά τον Περσέα και στη συνέχεια τον περιβόητο Καπετάν -Μελιτζάνα.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών δημιούργησαν, εικονογράφησνα και παρουσίασαν τις δικές τους ιστορίες.
Ήταν ένα ξεχωριστό πρωινό στην όμορφη πόλη της Φωκίδας. Γονείς και εκπαιδευτικοί ήταν μαζί μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη σχολική χρονιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου