Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Διόνυσος ταξίδεψε στη Νεμέα και πάντρεψε τον Ηρακλή με την Έλσα!


Είχα να πάω στη Νεμέα από μικρός. Κι είναι τόσο κοντά! Ιδανική για μια ημερήσια εκδρομή. Ο αρχαιολογικός της χώρος με το Ναό του Δία και το Στάδιο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως και η αρχαιολογική συλλογή του Μουσείο, μεγάλο τμήμα της οποίας σώθηκε στο παρά πέντε από τα χέρια αρχαιοκαπήλων.


Μιλάω για τον περίφημο θησαυρό των Αηδονιών για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στη Μηχανή του Χρόνου

Φτάσαμε νωρίς το πρωί και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Η Νεμέα προσφέρεται σίγουρα για ένα διασκεδαστικό μάθημα ιστορίας που περιλαμβάνει φυσικά και  ....τρέξιμο!



Αφού απολαύσαμε τον χώρο, συνεχίσαμε ως το Κτήμα Παλυβού, όπου πραγματοποιήθηκε μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας.
Είμασταν κι εμείς εκεί με τον Θεό Διόνυσο και τους Πειρατές  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης





  Αφού μιλήσαμε στα παιδιά για τον μύθο στη συνέχεια φτιάξαμε ένα δικό μας πειρατικό παραμύθι.

Και τι δεν έγινε!

Ο Ηρακλής, αφού σκότωσε το λιοντάρι ερωτεύθηκε την Έλσα από το Frozen η οποία ήρθε αν παραθερίσει στη Νεμέα για να γλιτώσει λίγο από το κρύο του Βόρειου Πόλου και να δοκιμάσει και κρασάκι Αγιωργήτικο!


Έλα που ο Πειρατής Πεταλούδας την είχε βάλει στο μάτι! Έστειλε τον Σπίθα το πρωτοπαλίκαρό του να αντιμετώπισει τον ήρωα.


Ο πειρατής ανάγκασε την Έλσα να παγώσει τον δρόμο κι ο μυθικός ήρωας γλίστρισε κι έσπασε το πόδι του!


Όμως ακόμη και με σπασμένο πόδι ο ήρωας κατάφερε να νικήσει τους κακούς και στο τέλος παντρεύτηκε την Έλσα σε μια  ...σεμνή τελετή.
Δώρο γάμου η περίφημη "Χρυσή Πεταλούδα" με τα διαμάντια που άρπαξε ο Ηρακλής από τους πειρατές.
Ήταν ο ... 13ος άθλος του!


Ο Θεός Διόνυσος σίγουρα έβαλε το χέρι του! (λένε πως κρυβόταν πίσω από τον κουμπάρο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου